Визначено перших лауреатів премії серед новобудов

Визначено перших лауреатів премії серед новобудов

У червні визначені перші переможці премії «Український Будівельний Олімп - 2021». Професійною нагородою відзначені наступні житлові комплекси.
Столичні новобудови
ЖК Eco Dream, Київ, Сучасне житло: сприятлива екологія, енергоефективність та вигідні умови придбання
16-ти поверховий будинок, комфортний та енергоефективний, зводиться поруч з парком, озером, сосновим лісом компанією «Центробуд». Новобудову відрізняють сучасна архітектура, екологічні матеріали і раціональне використання енергетичних ресурсів. Концепція цього комплексу відображає прагнення людини жити в гармонії з природою і турботу про екологію життєвого простору. Водночас ЖК Eco Dream будується поруч з транспортними артеріями, інтегрований з столичну інфраструктуру і спроектований з власними комерційними приміщеннями, для сфери послуг. Різноманітні планування квартир з мальовничими панорамними видами - ще одна перевага цього житла.
ЖК Сучасний квартал, Київ, Новий стандарт сучасного житла: енергоефективність, благоустрій та доступні ціни
На місці старих гаражів та напівпокинутих складів будуються нові будинки з пішохідними алеями, фонтанами, місцями для відпочинку і ландшафтним дизайном. Комплекс складається з трьох 16-поверхівок і зводиться в районі з добре розвиненою соціальною інфраструктурою. Поруч знаходяться зупинки швидкісного трамвая та міської електрички, проходять безліч маршрутів громадського транспорту. Будинки зводяться за монолітно-каркасною технологією. Основні комунікації централізовані, а опалення - автономно. Серед особливостей цього житла - велика площа скління, різноманітні планування, в тому числі і смарт-квартири, а також можливість покупки квартири в кредит або в вигідну розстрочку.
ЖК Святобор, Київ, Краще житло для всієї родини
Новобудова категорії «комфорт» являє собою шість багатоквартирних будинків висотою від 12 до 26 поверхів, що споруджуються за монолітно-каркасною технологією. Роботи ведуться в кілька черг. Два будинки вже введені в експлуатацію. В ході будівництва застосовуються сучасні енергозберігаючі технології та якісні матеріали. Усередині комплексу передбачено зелений простір з місцями для відпочинку, розваг, спорту. Серед переваг цього житла - підземний паркінг, цілодобова охорона, просторі планування. Забудовник комплексу - відомий київський девелопер City One Development.
ЖК Академ-Квартал, Київ, Комфортне якісне житло за доступними цінами
В Академмістечку столиці зводиться масштабний комплекс з 9 будинків різної поверховості, витриманих в єдиному архітектурному стилі, з яскравими оформленими фасадами. Поруч знаходиться ліс, а всередині комплексу зводяться алеї для прогулянок, спортивна воркаут зона, зелені місця для відпочинку з авторським ландшафтним дизайном. Серед переваг цього житла - близькість розвиненої міської інфраструктури та зручна транспортна розв'язка. Крім того, в комплексі передбачена власна інфраструктура. У комерційних приміщеннях перших поверхів будинків зроблять магазини, салони краси, різні послуги і сервіси.
ЖК 4U, Київ, Проект року. Інвестиційна привабливість та вигідні умови придбання
Проект цього комплексу передбачає будівництво двох 27-поверхових житлових будинків, по дві секції в кожному. Новобудові властива сучасна архітектурна стилістика: дизайнерське оформлення, комбіновані кольори і матеріали фасаду, панорамне скління і багаторівневі форми. У комплексі реалізується концепція «двір без машин», для автомобілів передбачений п'ятирівневий наземний паркінг і гостьова стоянка. ЖК 4U інтегрований в розвинену транспортну, соціально-побутову та торгово-розважальну інфраструктуру столиці. Крім того, на території комплексу запланована двоповерхова будівля, де відкриють кафе, магазини, аптеку, салон краси. Забудовник пропонує покупцям житла вигідні умови розстрочки і можливість придбати квартиру з ремонтом «під ключ» і з меблями.
ЖК Причал 8, Київ, Сучасний еко-простір для комфортного життя і відпочинку
Комплекс розташований на березі озера, де планується обладнати пляжну зону з шезлонгами, а у дворі будинку - дитячу ігрову та спортивну зони. Проектом також передбачено власна набережна і парк з алеями для прогулянок серед квіткових клумб і дерев. Серед переваг ЖК «Причал 8» - цілодобова охорона, відеоспостереження, опалювальний підземний паркінг, система «розумний будинок», різноманітність квартирних планувань, вигідна програма інвестування, можливість купити квартиру з готовим ремонтом «під ключ» від забудовника.
Житлові комплекси київської області
ЖК Емоція, Хотів, Найкраще співвідношення ціни, якості та комфорту
Комплекс з тринадцяти малоповерхових будинків комфорт-класу будується в найближчому передмісті Києва. Реалізує проект будівельна компанія Team Development. ЖК Емоція вдало поєднує затишок і тишу заміського життя з комфортом розвиненої столичної інфраструктури. Комплекс розташований поруч з метро і транспортною магістраллю, поблизу с торговими центрами, супермаркетами, а також ВДНГ і парком «Феофанія». Серед переваг цього житла - сучасна архітектура і функціональні планування, двір без машин і власне паркування, закрита територія з цілодобовою охороною, а також сприятлива екологія, чисте повітря і відсутність міського шуму.
ЖК Riverside, Погреби, Кращий проект столичного передмістя
Цей масштабний заміський комплекс гармонійно інтегрований в екосистему передмістя Києва і розташований поблизу транспортної та торгово-розважальної інфраструктури столиці. Одна з основних концепцій комплексу - спорт і турбота про здоров'я, яка втілена в організації громадського парку Wellness City Park. На території Riverside також передбачені місця для відпочинку, прогулянкові алеї, променаду уздовж водного каналу з кафе, рестораном і пляжною зоною. За проектом в комплексі буде створена власна інфраструктура: торговий центр, дитячий садок, відділення пошти, торгові приміщення для магазинів, аптек, кафе, ресторанів, салонів краси.
ЖК Orange Park, Крюковщина, Заміський комплекс року
Проект новобудови передбачає поетапне зведення тридцяти чотирьох багатоквартирних будинків, спроектованих в єдиному стилі. В ході будівництва виконуються роботи з благоустрою території (прогулянкові алеї, спортивні та дитячі майданчики, зони відпочинку, велопарковки). Квартальна забудова комплексу дозволяє облаштовувати проїзди та наземні паркувальні місця для автотранспорту. Будинки зводяться з газобетонних блоків. Фасади утеплюються базальтовою ватою і облицьовуються декоративною штукатуркою. Міцність конструкції кожної будівлі надає монолітний каркас з армованого бетону. ЖК Orange Park вдало поєднує в собі високий рівень комфорту і невелику вартість житла.
ЖК На Прорізній, Гостомель, Мальовничий заміський квартал: європейська якість, благоустрій і комфорт
Комплекс спроектований за європейськими стандартами, із застосуванням енергозберігаючих технологій і сучасних будівельних матеріалів, що гарантує житлу довговічність і невисоку вартість обслуговування. Каркаси будинків відлиті з армованого бетону, кладка зовнішніх стін виконана з енергоефективних керамічних блоків, фасади утеплені мінеральною ватою і облицьовані керамічною плиткою. Головними перевагами цього масштабного комплексу, як і інших об'єктів компанії «Comfort Life», є зручна еко-локація, поруч зі столицею, власна інфраструктура і охорона прибудинкової території, ландшафтний дизайн та паркінг.
Регіональні новобудови
ЖК High Hills, Харків, Краща архітектурно-містобудівна концепція багатофункціонального комплексу
Новий проект компанії Строй Сіті Development - комплекс з двох 15-ти поверхових веж, розташованих на 7-ми поверховому стилобаті та з'єднаних мостом. Він зводиться в діловому центрі Харкова, поруч з основними пам'ятками міста. Проект втілює концепцію Live & Shop & Work & Play з житловими та офісними приміщеннями, торгово-розважальними зонами і місцями для відпочинку. На даху веж планується розмістити басейн і BBQ-зону. У комплексі передбачені сучасні системи енергозбереження та контролю, системи з автоматизованими сценаріями реагування на аварійні ситуації, контроль і управління зі смартфона, а також трирівнева система охорони.
ЖБ Стрітенський, Полтава, Краща новобудова Полтави: безпека, якість, комфорт
Новобудова розташована в історичній частині Полтави, в безпечному, екологічно чистому районі міста, де є пішохідні зони та парк. Будинок інтегрований в розвинену міську інфраструктуру і відрізняється оригінальною архітектурною стилістикою. Панорамне скління і фасад, викладений клінкерною плиткою з декоративними елементами, надають будівлі стильний сучасний вигляд. Внутрішній двір є закритою територією, де реалізована концепція «без авто і сторонніх». Тут також облаштовані дитячий майданчик і власний підземний паркінг. У грудні 2020 року будинок введений в експлуатацію. Забудовником ЖБ Стрітенський є компанія СМНК, яка працює на полтавському будівельному ринку з 2007 року.
Премією «Український Будівельний Олімп», заснованою в 2006 році, щорічно відзначаються будівельні проекти, компанії, бренди.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 360 XX XX +380 44 360 3082
Ідентифікатор: 15160