Завод DAIKIN в Остенде розгортає геліо-електричний сонячний парк

Наприкінці липня 2011 року стало відомо, що DAIKIN Europe NV розгортає геліо-електричний сонячний парк на своєму заводі в Остенді, з метою інтенсифікації використання екологічно чистої енергії.

Компанія DAIKIN Europe N.V. розширює арсенал своїх `зелених` рішень і в рамках розвитку цього напряму встановила 1,932 сонячних панелей на одному з виробничих підприємств в Остенді, Бельгія. Роботи по даному проекту почалися в кінці квітня 2011 року, а запуск системи в експлуатацію заплановано на кінець серпня 2011 року.

Система буде виробляти приблизно 400,000 кВт щорічно (еквівалентне споживання 115-ми домашніми господарствами). Генерируемая енергія буде спрямована на забезпечення електроживлення внутрішніх потреб і виробничого процесу компанії.

Застосування сонячних панелей тісно пов`язане із загальною екологічною політикою DAIKIN Europe NV і твердим наміром компанії по можливості зменшити ступінь залежності від постачальників електроенергії. Вибір DAIKIN зупинився на сонячних панелях після ретельного розгляду альтернативних пропозицій, включаючи вітрові електродвигуни. Потужність системи 400,000 кВт щорічно була продиктована обмеженнями в електричній мережі регіону через наявність великої кількості вже працюючих систем на поновлюваних джерелах енергії. Річні заощадження викидів CO2 в результаті установки геліо-електричних панелей складуть близько 160т.

Сонячні панелі розташовані на дахах виробничих приміщень підприємства DAIKIN Europe NV в Остенді. Для привернення уваги та підвищення екологічної свідомості, параметри роботи геліо-електричної установки будуть доступні для спостереження за допомогою спеціальних екранів у приміщенні фабрики та на території для прийому гостей. Відображаються в режимі реального часу дані включають щоденне вироблення електроенергії, щоденне скорочення емісії CO2 і порівняння з попередніми періодами. Мінімальний термін служби геліо-електричної установки становить 20 років, однак фактична `тривалість життя` сонячної системи очікується в межах 30-40 років.

Компанія DAIKIN Europe N.V. вже розглядала установку сонячних панелей п`ять років тому, проте ефективність доступною в той час технології була неадекватною. Тоді DAIKIN прийняв рішення про закупівлю зеленого електрики на ринку з метою зниження ступеня свого впливу на навколишнє середовище, що виразилося в різкому зниженні викидів CO2. Проте останнім часом, ефективність сонячних панелей істотно зросла, в результаті чого доцільність використання цього екологічного рішення була повторно проаналізована і остаточно схвалена в 2010 році.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 9207