DAIKIN: черговий внесок у боротьбу з глобальним потеплінням

З метою зниження негативного впливу на екологію з боку холодоагентів, компанія DAIKIN планує використовувати в кондиціонерах нову робочу речовину HFC32, визнану більш екологічним, ніж використовуваний в даний час R410A.

Експерти ринку у всьому світі виділяють HFC32, як одне з найбільш ефективних робочих речовин нового покоління. Хладагент HFC32 володіє лише третиною значення (* 1) потенціалу глобального потепління (GWP) традиційного холодоагенту R410A. Також у порівнянні з R410A, холодоагент HFC32 володіє підвищеним рівнем енергоефективності, завдяки чому сприяє зниженню викидів парникових газів, що виходять від обладнання під час роботи. Також HFC32 заправляється в кондиціонери в істотно меншій кількості, що дозволяє виробляти компактніші теплообмінники і відповідно - економити робочу речовину.

Ще одна перевага HFC32 - придатність до утилізації, що має величезне значення для мінімізації ризиків забруднення навколишнього середовища.
Як єдиний кліматичний виробник, який бере участь у розробці всього ланцюжка системних елементів - від холодоагентів до кондиціонерного обладнання, компанія DAIKIN розглядає HFC32 як найбільш відповідну робочу рідину для своїх кондиціонерів типу спліт і теплових насосів. Цьому рішенню передувало детальне дослідження холодоагентів нового покоління, таких як природні робочі речовини і гідрофторвуглеці.

У даний момент компанія DAIKIN працює над застосуванням HFC32 для спліт-систем і теплових насосів. По закінченні процесу адаптації, холодоагент буде використаний в подальших моделях кондиціонерів побутової серії, випущених восени 2012 року. Наступний крок - використання робочої рідини в кліматичних системах комерційного призначення.

Варто відзначити, що компанія DAIKIN неодноразово інформувала основних гравців ринку про переваги хладагента HFC32. Важливо й те, що у вересні 2011 року компанія надала вільний доступ (* 2) до свого «Основному патентів, необхідних для виробництва і продажу кондиціонерів повітря з Використанням HFC32» країнам, що розвиваються для популяризації хладагента HFC32.
Компанія DAIKIN продовжує брати активну участь у процесі запобігання глобального потепління, стимулюючи широкомасштабне використання холодоагенту на відповідному національному ринку.

* 1: Для оцінки потенціалу глобального потепління використовується інформація Четвертого Експертної Звіту Міжурядової групи зі зміни клімату, а також для порівняння потенціалу глобального потепління холодоагентів R410A (2,090) і HFC32 (675).
* 2: Підписанти Статті 5 Монреальського Протоколу забезпечені прямим і взаємним доступом до інформації по виробництву, продажу та експорту готової промислової продукції у відповідних країнах.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 10243