Леонід Рисухін: Державне фінансування Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву має бути збільшене в десять разів

Леонід Рисухін: Державне фінансування Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву має бути збільшене в десять разів

Державне фінансування Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву має бути збільшене в десять разів – з 20 млн. гривень до 200 млн. гривень на рік. Так вважає Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін.

Під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України керівник Фонду відзначив, що відповідні пропозиції щодо значного збільшення загального фонду Державного бюджету Фонд уже направив Уряду. Ці кошти, зазначив він, необхідно передбачити в Державному бюджеті на 2011 рік.

При цьому Леонід Рисухін підкреслив, що ці кошти повинні стимулювати залучення інвестицій з інших джерел. За його словами, таких додаткових джерел Фонд бачить як мінімум три. По-перше, це випуск облігацій Фонду під державні гарантії для залучення не бюджетних коштів. `Ми вважаємо, що в 2011 році таким чином можна було б залучити до 500 млн. гривень`, - підкреслив керівник Фонду.

По-друге, зазначив Леонід Рисухін, це кошти місцевих бюджетів: `У поточному році ми надаємо кредитів за рахунок цього джерела на суму 49,5 млн. гривень`. Однак, якщо органами місцевого самоврядування в ряду областей передбачено на фінансування програми від 6 до 10 млн. гривень, то в інших областях ця сума не перевищує 400-500 тис. гривень. `У зв’язку з цим я хочу наголосити, щоб знати всі молоді сім’ї, розподіл державної підтримки між регіонами носить стимулюючий характер і напряму залежить від кількості коштів, що виділяються, на місцевому рівні`, - зазначив Леонід Рисухін.

Третє додаткове джерело – це кошти підприємств, кошти великих та середніх корпорацій. При цьому Голова правління додав, що позитивний досвід залучення таких коштів має Запорізька область. `Цей досвід ми маємо намір поширити на всі регіони України з метою залучення додаткових коштів для реалізації програми забезпечення молоді житлом`, - зазначив він.

Леонід Рисухін також підкреслив, що Фонд дуже активно долучається до процесу удосконалення механізму забезпечення житлом громадян України, насамперед молодих сімей. `За ініціативою низки депутатів, ми повертаємося до питання доцільності прийняття закону `Про забезпечення молоді житлом`, який прийнято в першому читанні ще в 2008 році`.

Крім того, Фонд активізує співпрацю із Всеукраїнською асоціацією Укрмолодьжитло, `яка завжди була генератором прогресивних ідей з питань молодіжного житлового будівництва`. `Ми прагнемо поєднати зусилля громадськості та державних інституцій в реалізації державної житлової політики`, - повідомив Леонід Рисухін і додав, що з цією метою на початку осені буде проведено тематичний круглий стіл.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 7754