Ковальська побудує завод газобетону на Львівщині
Фото: ГК “Ковальська»
Зліва направо: Сергій Пилипенко, генеральний директор Групи «Ковальська», та Йост Оортхуйзен, генеральний директор Invest International.

Ковальська побудує завод газобетону на Львівщині

Промислово-будівельна група «Ковальська» оголосила про підписання угоди з Invest International на отримання кредиту в розмірі €27 млн. Кошти підуть на розвиток виробництва газобетонних блоків і панелей корпорації Aircrete Europe в Україні. Ця фінансова угода, яка отримала підтримку Голландського фонду (Dutch Good Growth Fund), буде спрямована на придбання сучасного обладнання та запуск виробництва. Будівництво заводу біля села Розвадів Львівської області вже триває. Загальна сума інвестицій проєкту становить €42 млн.

Компанія Aircrete Europe візьметься за постачання передового обладнання для виробництва автоклавного газобетону з Нідерландів та розробку технології для заводу в Україні. Ця технологія, відома як «автоклавний газобетон», вирізняється своєю енергоефективністю, завдяки якій будівлі з використанням цього матеріалу економлять приблизно 20% енергії.

Керуючий директор Aircrete Europe Ральф Баєр прокоментував: «Наша участь в Україні є важливим кроком у відбудові. Новий завод буде оснащений останніми інноваціями корпорації Aircrete, спрямованими на досягнення найвищого рівня автоматизації, продуктивності та якості продукції з гладкими поверхнями. Ми щиро вдячні компанії «Ковальська» за довіру в цьому важливому проєкті будівництва зразкового заводу в Європі».

Під час будівництва заводу передбачається створення додаткових робочих місць для близько 350-400 людей, а після запуску на заводі працюватиме близько 240 людей. Цей проєкт сприятиме не тільки сприятиме розвитку екологічної будівельної індустрії в Україні, а й зростанню зайнятості в регіоні.
Ідентифікатор: 15493