Тариф на електроенергію для населення не зміниться
Ілюстраційне фото: Steven Haddock on Unsplash

Тариф на електроенергію для населення не зміниться

Прем’єр-міністр України, Денис Шмигаль, під час засідання Уряду 30 січня підтвердив, що пільговий тариф на електроенергію для населення залишиться на рівні 2 гривні 64 копійки за кВт⋅год. Протягом цієї зими Уряд не планує вносити жодних змін до тарифів для населення.

Після минулої зими, під час якої 50% енергосистеми було пошкоджено ворожими ракетами й дронами, Україна провела масштабні ремонти та додала до енергетики 2,2 ГВт потужності. Зараз, за словами Прем’єр-міністра, в жодному регіоні не планується обмежень та відключень.

Атомна генерація залишається основою української енергетики. Україна розвиває амбітні проекти у співпраці з американською компанією Westinghouse, включаючи будівництво двох енергоблоків на Хмельницькій АЕС за новітніми технологіями.

Окрім цього, спільно з USAID реалізується проект облаштування газотурбінних установок для децентралізації енергосистеми. Уряд планує закупити 91 установку для 32 міст. Ці заходи призначені зробити енергосистему країни ще більш стійкою та менш вразливою до ворожих атак.
Ідентифікатор: 15539