Леонід Рисухін: Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву працюватиме виключно на засадах прозорості та відкритості

Леонід Рисухін: Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву працюватиме виключно на засадах прозорості та відкритості

Нове керівництво Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву поставило перед собою завдання працювати виключно на засадах прозорості та відкритості. Про це Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін заявив сьогодні на брифінгу в Кабінеті Міністрів України.

`За три місяці роботи нового керівництва вже є певні досягнення, окреслені амбіційні плани. Але водночас існують дуже серйозні проблеми, залишені у спадок минулим керівництвом`, - зазначив Леонід Рисухін.

За його словами, перше, з чим зіткнулося нове керівництво – це недовіра до Фонду як з боку громадськості, так і з боку державних інституцій: `Але на цьому етапі нам вдалося відновити довіру до Фонду та привернути увагу до актуальних проблем забезпечення молоді житлом`, - підкреслив керівник Фонду.

Леонід Рисухін підкреслив, що зараз Фонд працює за декількома напрямами. Зокрема, уже відновлено реалізацію програми пільгового кредитування, за якою у поточному році пільгові кредити можуть отримати більше ніж 200 українських сімей. У 2009 році кошти на реалізацію цієї програми не виділялися. У поточному буде виділено 70 млн. гривень.

Крім того, за словами Леоніда Рисухіна Фонд продовжив програму з часткової компенсації відсоткової ставки комерційних банків. Через недофінансування цієї програми у 2009 році на початок 2010 року заборгованість перед постачальниками склала 62,7 млн. гривень. 14 липня Фонд перерахував на виплати з часткової компенсації 32,5 млн. гривень далі фінансування планується в обсязі 12-15 млн. гривень на місяць, всього в поточному році буде виділено 117 млн. гривень.

Голова правління Фонду відзначив, що зараз активізувалося будівництво та вирішуються питання з проблемними об’єктами, усуваються зловживання та порушення. За його словами, у поточному році за кредитної підтримки Фонду заплановано здати в експлуатацію будівель для понад 600 молодих сімей. Для вирішення питання з проблемними об’єктами будівництва у Фонді створено робочу групу, яка працює з позичальниками та забудовниками.

Леонід Рисухін також повідомив про початок реалізації Державної цільової соціально-економічної програми доступного житла у 2010-2017 роках, яка передбачає здешевлення вартості житла для громадян за рахунок держави на 30% від нормативної вартості за квадратний метр площі. Планується, що уже в серпні Фонд отримає перші 30 млн. гривень для реалізації пілотного проекту, найімовірніше в Києві.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 7755