Завдяки Євро у Львівщину буде інвестовано понад 10 млрд грн

Завдяки Євро у Львівщину буде інвестовано понад 10 млрд грн

Завдяки проведенню у Львові чемпіонату Європи з футболу місто отримає понад 10 мільярдів гривень інвестицій. Про це, як інформує видання `Kyiv Post`, в ході польсько-українського форуму самоврядування та Х Економічного саміту `Україна – Польща`, що 3-4 лютого відбувся у Варшаві, сказав Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк.
`Львівщина має унікальний шанс отримати таку суму грошей, яку вона ще ніколи не отримувала – не лише за часи незалежності, але й до того`, – підкреслив пан Цимбалюк.

За його словами, у минулому році в місто та область було вкладено майже 3 мільярди гривень, що в десять разів більше, ніж було інвестовано у підготовку Євро-2012 у 2009 та 2008 роках разом узятих.

За прогнозами, інвестиції в поточному році сягнуть 7-8 мільярдів, з яких близько 3 мільярдів гривень буде направлено на спорудження та реконструкцію доріг.

Як зазначив Михайло Цимбалюк, близько 70% коштів скерованих на підготовку Львівської області до Євро-2012 виділить український уряд, а решта буде профінансована місцевою владою та приватними інвесторами.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8501