Модель нового проєкту – шлях до чергового успіху!
Bila Vezha Group
Модель атріумного будинку від студії дизайнерських рішень Bila Vezha Group

Модель нового проєкту – шлях до чергового успіху!

Наші плани завжди попереду, а тому ми вже плануємо нові і нові проєкти. Для великих цілей потрібні плани і макети. Студія дизайнерських рішень Біла Вежа Груп протягом кількох насичених місяців працювала над створенням макету нового житлового атріумного будинку.
Сам макет дійсно вийшов видовищним.
Вага усієї конструкції становить 65 кг і розміри вражають, як для такого деталізованого об’єкта.
Матеріали дійсно різноманітні і в цьому досягається ефект реалістичності, а натиснувши на відповідні кнопки ми можемо побачити, яким будинок буде зсередини.
Дизайнер Юрій Шаравара поділився з нами секретами цієї інсталяції.
“Завдання було дійсно цікаве і захоплююче від самого початку, адже хотілося створити не просто черговий макет звичайного будинку. Хотілося втілити і технічні характеристики з рухомими елементами, і надати йому натуральності через присутність еко-елементів. Саме тому було прийняте рішення використовувати дійсно різноманітні матеріали. Дно нашого макету – це плита ПВХ розміром 180*200 см. Бортики – рейки для лиштви вхідних дверей, пофарбовані чорною фарбою з додаванням гуми.
Без підготовчого етапу звісно не обійшлося, а це, між іншим, 60-70% часу від усього проєкту. Тут знадобилися вже професійні знання дизайнерів, комп’ютер та цілий перелік програм, в основному 3dsmax. Саме в цій програмі створювався весь макет, потім віртуально ділився на частини і готувався до друку.
Основні частини макету – будинок, ландшафт, територія – надрукований на 3D принтері із PLA-пластику. Все друкувалося частинами і цих частин більше 500! По факту кожна частинка даного макету проходила такі стадії – моделювання, поділ на частинки, друк, додаткова обробка, збірка (склеювання), фарбування, монтаж на макет.
Деякі деталі потребували майже ювелірної роботи, наприклад бруківка. Ми її заливали справжнім гіпсом, а потім вже креслили під лінійку голкою. Це все для того, щоб досягти максимального ефекту реалістичності.
Водне плесо ми робили з епоксидної смоли в 4 рівні, а потім вже роздували аерографом текстурний гель, щоб отримати справжні брижки на воді.

Каркас для землі робили з пластику, потім гіпс, а вже потім звичайний клей ПВА. А от “травичку” робили із спеціально приготованої присипки – трави, приправи, спеції зокрема використовували кріп, майоран, петрушка та ін. – яка фарбувалася в різні тони зеленого.
Дерева власне і робилися з…дерев. А точніше з гілочок. Склеювали пістолетним клеєм, а вже потім обмотували синтепоном. Зверху вже аерозольний клей і вже зазначена спеціально приготована присипка з трав та спецій.
Оскільки це був наш перший макет не обійшлося без помилок, винаходів та експериментів. Взагалі то на усім проєктом студія працювала близько 200 год!
Якщо запитати нас, що ж було найскладнішим, то напевно відповім, що уся складність в послідовності – зрозуміти і слідувати. Вірю, що не забаримося з новими макетами, оскільки ця робота дуже захоплююча і надзвичайно цікава!
Ви завжди можете замовити консультацію наших дизайнерів!
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 15196