Зелені дахи на автобусних зупинках використали для адаптації до змін клімату
Фото: clearchannel.co.uk

Зелені дахи на автобусних зупинках використали для адаптації до змін клімату

В англійському місті Лестер зелені дахи встановили поверх автобусних зупинок. «Живі дахи» або «Бджолині автобусні зупинки» призначені для покращення біорізноманіття та пом’якшення міських острівців тепла. Це ще один крок до того, щоби до 2030 року стати вуглецево-нейтральним та адаптованим до клімату містом.

Це приклад співпраці уряду з бізнесом. Зелені дахи є частиною 10-річного контракту між міською радою Лестера та компанією Clear Channel UK з реклами та інфраструктури. Clear Channel інвестує в реконструкцію автобусних зупинок і місто не витрачає гроші з бюджету.

Хоч «Бджолині автобусні зупинки» виглядають як дерев’яні ящики, вони, за словами Clear Channel UK, спроєктовані за Кодексом найкращих практик зелених дахів для Великобританії (Green Roof Code of Best Practice for the UK) Green Roof Organisation.
Тридцять дахів засаджені сумішшю польових квітів та багаторічних рослин роду Очиток (Sedum) для покращення місцевого біорізноманіття, підтримки популяції бджіл, метеликів та інших комах-запилювачів та додаткової зелені.

Важливо, що це не поодинокі зупинки, а мережа. Крім того, понад 5 км придорожніх і кільцевих доріг Лестера були засіяні польовими квітами, щоби допомагати запилювачам діставатися до великих парків та заповідників.

Лестер (337 653 осіб, площа 73,32 км²) подібний за чисельністю населення до Херсона (328 360 осіб, площа 145 км²) і близький за площею до Тернополя (227 755 осіб, площа 72 км²).
Ідентифікатор: 15195