BASF SE в Україні провів семінар з сучасного високоефективного методу теплоізоляції

29 лютого 2012 BASF SE в Україні за підтримки партнера компанії `Едванс` провів семінар присвячений сучасному високоефективному методу теплоізоляції - напилюваного і заливного пінополіуретану Elastopor H ® / Elastospray.

Основною метою проведення заходу послужила презентація розробленої документації: технічних умов `Пінополіуретани теплоізоляційні та ущільнюючі системи Elastopor ® H` (ТУ) та `Рекомендації по виробництву і застосуванню пінополіуретану теплоізоляційного і герметизуючого системи `Elastopor H` (Рекомендації).

Elastopor ® H - зареєстрована торгова марка для жорсткого пінополіуретану, розроблена і вироблена лідером світової хімічної промисловості компанією BASF.

На сьогоднішній день технологія утеплення шляхом напилення пінополіуретану Elastopor ® H набула широкої популярності при ізоляції складів, ангарів, зерно- та овочесховищ, виробничих будівель, холодильних камер і т.п.

В якості прикладів були згадані декілька реалізованих проектів: ізоляція холодильних камер Глобинського м`ясокомбінату, ізоляція дахів виробничих і складських приміщень ЗАТ `ЗАЗ`, ізоляція картоплесховищ `АТК`.

Розробка ТУ проводилася провідним будівельним інститутом Україні ДП `УкрНІІпрограждансельстрой`. В результаті довгої, але ретельної роботи над технічними умовами, що включає всі необхідні випробування (в т.ч. пожежні і санітарно-гігієнічні), був отриманий документ, який відповідає всім нормативним вимогам України, який регламентує властивості матеріалу Elastopor H ® / Elastospray, область його застосування, правила приймання робіт, гарантії виробника.

Рекомендації - це документ, консолідуючий накопичений досвід фірми BASF і її партнера фірми `Едванс` у переробці і застосуванні матеріалу Elastopor H ® / Elastospray. Рекомендації будуть корисні не тільки для початківців переробників пінополіуретану, але і для досвідчених фірм-переробників, а також для кінцевих замовників, які зможуть отримати інформацію як про правила переробки, так і про методи контролю якості виконаних робіт.

Ініціювавши розробку документів компанія BASF ставила перед собою мету створення всіх умов для грамотного використання матеріалу Elastopor H ® / Elastospray на всіх етапах будівництва, починаючи з проекту, виконання робіт і закінчуючи контролем якості і правилами експлуатації.

У семінарі взяли участь більше 30 українських підприємств, що здійснюють роботи з утеплення пенополіуретаном, серед яких були компанії з великим досвідом такі як: Будова-ПІК (Дніпропетровськ), Спецремстройсервіс (Запоріжжя) та ін

Серед компаній-новачків були представники країн ближнього зарубіжжя Молдови та Грузії, що визначає позицію напилюваного пінополіуретану як ефективного теплоізоляційного матеріалу, який набуває масовий характер.

Презентація ТУ та Рекомендацій викликала жвавий інтерес серед учасників ринку, а також дозволила обговорити актуальні для галузі питання в неформальній обстановці.

З 01.01.2012 сировину для напилюваного пінополіуретану компанії BASF реалізується під торговою маркою Elastospray.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 9813