BASF відкриває друге підприємство в Росії з виробництва поліуретанових систем

З введенням в експлуатацію другого підприємства з виробництва поліуретанових систем в Росії концерн BASF розширить свою глобальну мережу, стаючи ближче до замовників даної продукції. Навесні 2012 року стане до ладу центр прикладних технологій, розташований неподалік від Санкт-Петербурга. Тут будуть здійснюватися продажу і надаватися технологічні послуги, пов`язані з поліуретанів. Поряд з об`єктом в м. Нижньокамську, пуск якого відбувся в 2000 році, новий центр стане функціонувати в рамках спільного підприємства з російським ВАТ `Нижнекамскнефтехим` (НКНХ). Це означає, що BASF отримує можливість орієнтуватися на місцеве російське виробництво багатоатомних спиртів (поліолів), виступаючи в якості стабільного партнера і надійного постачальника поліуретанової продукції. Завдяки наявності глобальної мережі з 38 промислових об`єктів, а також підприємств з випуску попередніх продуктів, BASF займає лідируючі позиції в даному сегменті ринку, здійснюючи стійкі поставки замовникам на місцях.

`Прийнявши рішення про інвестиції в другій об`єкт на території Росії, ми тим самим демонструємо місцевим компаніям-замовникам наше прагнення підтвердити репутацію кращого партнера, підтримуючи розвиток їх бізнесу з урахуванням регіональної специфіки`, - зазначив Вейн Т. Сміт, який очолює підрозділ поліуретанової продукції в складі концерну BASF (BASF Polyurethanes). - `Ми послідовно впроваджуємо успішну глобальну стратегію наближення до замовників, що дозволить зміцнити наші провідні позиції на ринку поліуретанів`. Зовсім недавно BASF ввів в експлуатацію нові об`єкти в Польщі та Дубаї; в даний час продовжується будівництво підприємств в Тяньцзіні і Чунціні (КНР).

Центр прикладних технологій у районі Санкт-Петербурга буде надавати комплексне технічне обслуговування і пропонувати ноу-хау з продажу новітніх найменувань поліуретанових систем. Завдання полягає в тому, щоб налагодити оперативне та кваліфіковане взаємодія із замовниками з різних галузей. Першочергову увагу планується приділити автовиробникам і будівельним фірмам, а також компаніям, що спеціалізуються на випуску покриттів, адгезивів, герметиків і еластомерів (сегмент CASE). До складу нового центру увійдуть: технологічний сектор з сучасним обладнанням, офісний блок, складські приміщення та дослідницька лабораторія.

На думку д-ра Уве Хартвіг, старшого віце-президента BASF Polyurethanes по країнах Європи, `даний проект буде сприяти подальшому зміцненню партнерських відносин із замовниками BASF в Росії, і особливо в регіоні Санкт-Петербурга; таким чином, ми створюємо відмінну базу для успішного бізнесу замовників у швидко зростаючому сегменті поліуретанів, і розглядаємо довгострокові можливості для розширення діяльності в цьому напрямку `.

Завдяки існуючій виробничій площадці в м. Нижньокамську, BASF вже займає міцні позиції в сегменті поліуретанових систем на російському ринку. Тут є значний потенціал для зростання - зокрема, стосовно до автомобілебудування та будівництва, де затребувані високоякісні поліуретанові продукти та технічні рішення щодо їх використання.

Підрозділ BASF Polyurethanes
Концерн BASF є провідним постачальником базових поліуретанів, поліуретанових систем і спеціальних еластомерів. Маючи глобальною мережею, яка об`єднує 38 виробничих об`єктів, а також великим портфелем пропозицій по продуктах і послугах, підрозділ BASF Polyurethanes виступає як пріоритетне партнера для компаній-замовників, що працюють в різних галузях.

Бренд BASF `Cellasto - the NVH Solution` спирається на 50-річний досвід присутності на ринку поліуретанів і технологічного лідерства в сегменті виробництва спеціальних еластомерів.

Специфіка даного напрямку діяльності полягає у вираженій орієнтації на надання послуг, що обумовлює значущість досвіду та високої кваліфікації. BASF має можливість оперативно надавати своїм замовникам широку підтримку на місцях - від сприяння технічного характеру до питань маркетингу і продажів при розробці індивідуальних рішень. Наявність мережі сучасних підприємств світового рівня дозволяє концерну BASF повсюдно зберігати свої провідні позиції в області виробництва основних найменувань поліуретанової продукції.

Поліуретани роблять наше життя більш зручною, комфортабельною і безпечною, і сприяють раціональної економії енергії. Вони затребувані в покращених варіантах теплоізоляції будівель, а також в полегшених і мають привабливий дизайн конструкціях автомобілів. Виробники підошов для взуття, матраців, побутового начиння і предметів спортивного спорядження високо оцінюють ті можливості і переваги, які супроводжують використання даних матеріалів. Крім того, замовники можуть розраховувати на знання та вміння фахівців з підрозділу BASF Polyurethanes.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 9387