BASF представить інноваційні будівельні технології на виставці `Хімія 2011`

З 24 по 27 жовтня 2011 року в ЦВК `Експоцентр` в Москві відбудеться подія року у хімічній галузі - виставка `Хімія 2011`. На стенді концерну BASF, добре відомого на російському будівельному ринку, гостям будуть представлені новітні розробки для будівельної індустрії. Серед завдань, що вирішуються за допомогою продукції концерну, підвищення енергоефективності та дотримання суворих екологічних стандартів будівництва.

Будівництво будівель і споруд
Для теплоізоляції будівель і споруд BASF представить ряд рішень, виконаних на основі інноваційного пеннополістірола Neopor ® і пінополіуретанових систем Elastopor ® H і Elasto ® PIR
Матеріал Neopor ® являє собою вдосконалену різновид `класичного` білого пінополістиролу Styropor ®. Його поліпшені характеристики роблять можливим випуск вдвічі полегшених і на 20% більше тонких теплоізоляційних панелей без шкоди для їх експлуатаційних якостей. З недавнього часу цей піноматеріал успішно застосовується для ефективної теплоізоляції будівель, а також є незамінним матеріалом при будівництві енергоефективних та пасивних будинків. Neopor ® активно завойовує позиції в Росії - компанія `Ренова - СтройГруп`, яка уклала з концерном BASF угоду про стратегічне партнерство в галузі будівництва енергоефективного житла в м. Єкатеринбурзі, використовувала теплоізоляційні панелі з Neopor ® при зведенні будівлі в житловому мікрорайоні `Академічний`, а компанія `Мосстрой 31` побудувала перший в Росії `пасивний` будинок за допомогою панелей з Neopor ®.
Напилювана пінополіуретанова теплоізоляційна система Elastopor ® H добре зарекомендувала себе як при спорудженні нових будівель, так і при реконструкції старих. Elastopor ® H забезпечує надійну тепловий захист, а також безшовну гідроізоляцію від опадів, що випадають для всіх видів покрівель. При цьому застосування даного матеріалу не обмежується покрівлями: стелі, стіни і підлоги також покриваються цієї економічною системою для напилення.
Для проектів, які не передбачають можливості напилення, розроблені готові теплоізоляційні поліуретанові панелі з гнучкою облицюванням з алюмінієвої фольги або картону. Дані панелі використовуються для облаштування похилих і плоских дахів та ізоляції підлог. Відмінні механічні властивості Elastopor ® H дозволяють використовувати матеріал в умовах великого навантаження, наприклад, на автомобільних паркінгах, терасах, садах на даху. Системи Elastopor ® H також є важливим компонентом сендвіч-панелей, що складаються з поліуретанового наповнювача та металевої оболонки, що застосовуються при будівництві елементів фасаду або крівлі. В асортименті BASF також є система Elasto ® PIR - модифікована ПУ-система, яка застосовується для виробництва великоформатних сендвіч-елементів з товщиною ізоляції 30-200 мм.
Styrolution, дочірнє підприємство BASF, представить на виставці матеріал для нового покоління вінілового сайдинга. Полімер АСА (акрилонітрил-стирол-акрилат) торгової марки Luran ® S дозволяє виробляти полімерний сайдинг з більш стійким і естетично привабливим верхнім шаром. Верхній шар з АСА блокує сонячний ультрафіолет, зберігає первинний відтінок протягом довгого часу, може поставлятися в широкому діапазоні насичених і темних кольорів. Даний матеріал багато років застосовується для виробництва сайдінга в США, активно розвиваються його постачання для полімерних водостічних систем в Європі.

Сучасні будинки - безпечне середовище проживання
25 жовтня в рамках ділової програми виставки відбудеться ініційована BASF панельна дискусія на тему `Сучасні будинки - безпечне середовище проживання`. На заході буде розглянуто світовий і вітчизняний досвід аналізу будівельних матеріалів, ведення каталогів будівельних матеріалів, принципи оцінки повного життєвого циклу матеріалів (LCA - Life Сircle Аnalysis), принципи застосування екологічної декларації на продукцію (EPD - Environment Product Declaration), а так само ISO 14024 та ISO 14025.
До дискусії запрошені експерти Міністерства природних ресурсів РФ, провідні некомерційні партнерства, що працюють у сфері `зеленого будівництва`: RuGBC, НП `ЦЕС - Зелені Стандарти`, EcoStandsr, Санкт-Петербурзький ЕКОЛОГІЧНИЙ СОЮЗ, та інші, а так само іноземні фахівці в області LCA і EPD.
Результати дискусії будуть оформлені у вигляді пропозицій для розробників нормативної документації та надано організаціям, що активно приймає участь у розвитку галузі.
Захід відбудеться в Конференц-залі № 21F10 (Павільйон № 2, зал 1) з 10:30 до 13:30. Участь безкоштовна. Бажаючим прийняти участь в заході необхідно попередньо зареєструватись за наступним електронною адресою (нижче форма `Відправити лист`).

Сучасні досягнення будівельної галузі були б неможливі без вкладу хімічної науки. Роль, яку відіграє хімія у вирішенні проблем людства, важко переоцінити. 2011 рік оголошений ООН Міжнародним роком хімії. BASF, як лідер світової хімічної галузі, виступив у ролі глобального спонсора Міжнародного року хімії, і бере активну участь у заходах, спрямованих на популяризацію хімічної науки і підвищення інтересу до неї громадськості, що, в свою чергу, є запорукою зростання вкладу хімії у вирішення світових проблем.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 9441