Житлове середовище майбутнього - `під ковпаком` з природою
Фото портал Inhabitat

Житлове середовище майбутнього - `під ковпаком` з природою

Архітектурна компанія LAVA представила житловий проект майбутнього - житлові приміщення, розміщені усередині гігантської напівсферичної конструкції з пухирчастої поверхнею.
Проект компанії LAVA (Laboratory for Visionary Architecture) - це оазис під ковпаком з `дихаючого` ETFE-пластика (сополімер фторопласту), де розташовані 15 різних по інтер`єру і функціональності житлових приміщень, оточених водоймами і тропічними садами. Передбачається, що цей проект стане уособленням гармонійного поєднання в новій архітектурі природи і технологій для повноцінного життя людини.

Півсфера з сучасного матеріалу (ETFE) пропускає денне світло і повітря, захищає мешканців від міського шуму і дозволяє круглий рік підтримувати мікроклімат, що підходить для тропічних садів. Таким чином, проект LAVA - своєрідний `живий куточок`, де в природне середовище інтегровані сучасні технології для забезпечення щоденних потреб людини. Якщо днем ​​для освітлення будинку ефективно використовується сонячне світло, то після заходу оазис переходить на електричне освітлення. Розгалужена система дозволяє по-різному висвітлити кожен куточок оазису - від неонової підсвітки садів і куполи до заколисуючого освітлення в спальних зонах.

За словами авторів, при створенні проекту вони надихалися прикладами лаконічності та ефективності, які спостерігаються в природній природі - ефективність будови клітини, досконалість форми міхура.

Варто відзначити, що в цілому проект виконаний у дусі останніх тенденцій у проектуванні футуристичного житла. Все частіше сучасні архітектори пропонують використовувати напівсферичні або сферичні конструкції для будівництва житлових приміщень або цілих міст майбутнього. Крім того, стрімко набирає популярності ідея створення в майбутньому біокліматичних будівель.

Що дійсно відрізняє проект LAVA від багатьох інших футуристичних проектів, так це те, що вже дуже скоро він буде втілений в життя. Перший `будинок майбутнього` мають намір побудувати вже в кінці 2011 року в Пекіні.

http://prian.ru/
Ідентифікатор: 8686