Перший будинок-акумулятор з`явиться в Німеччині

Перший будинок-акумулятор з`явиться в Німеччині

У XXI столітті прислів`я `Мій будинок - моя фортеця` звучатиме інакше: `Мій дім - моя розетка`. Ну, або `моя заправка` - кому як більше подобається.
Поки проектувальники всього світу намагаються вигадати будівлі, які споживали б якомога менше електрики, німецький міністр однією ногою вже зробив крок у майбутнє. Глава Міністерства з будівництва ФРН Петер Рамзауер ініціював будівництво житлового будинку, який зможе виробляти вдвічі більше електрики, ніж споживають його мешканці. Вся `зайва` енергія накопичуватиметься в спеціальних батареях-акумуляторах, для того, щоб мешканці будинку могли `заряджати` від розетки невеликі автомобілі з електродвигуном.

Багато автовиробників вже проявили інтерес до цього проекту і сигналізували про свою готовність об`єднати бренди. Комбінація авто + будинок представляється німцям цілком окупається, оскільки на частку транспорту та житлового фонду країни в цілому припадає близько 70% від загального обсягу всієї споживаної електроенергії в Німеччині. Останні розпорядження уряду Євросоюзу в області підвищення ефективного витрачання електроенергії спрямовані на те, щоб до 2020 року добитися `нульового` споживання енергії будівлями. Іншими словами, будівлі в країнах ЄС повинні споживати рівно стільки енергії, скільки може бути вироблено з використанням поновлюваних природних ресурсів.

В кінці 2010 інженер Вернер Зобек з Університету Штутгарту виграв конкурс Мінбудівництва ФРН на кращий проект приватного житлового будинку. Проект вже підписаний міністром, вартість зведення пробного зразка `будинки-заправки` склала 3 млн євро. Восени 2011 на суд міністра буде представлений вже другий примірник, а перший будинок, правда поки без електромобіля перед дверима, почнуть возити по всій Німеччині, демонструючи німецьким бюргерам нову дивину. До 31 березня 2011 туристи і жителі країни можуть помилуватися на неї в Ганновері.

Сонячні батареї на даху будинку будуть виробляти достатню кількість електроенергії, а кілька шарів скління вікон, інноваційна архітектура, особлива планування і техніка будівництва подбають про економію. Загальна площа будинку, розрахованого на проживання однієї родини, становить 130 кв. м, побудований він буде в берлінському районі Шарлоттенбург, якраз навпроти Федеральної державної служби з будівництва та землекористування. Протягом двох років новий будинок буде проходити тестування. Після трьох місяців первинної перевірки в 2012 році туди на цілий рік в`їде сім`я добровольців з чотирьох чоловік. Крім дбайливого ставлення до витрати електроенергії, новий будинок може похвалитися легкістю в обслуговуванні, прибирання, ремонт і підтримці загального технічного стану, а також тим, що всі матеріали, з яких він виготовлений, можуть бути перероблені заново.

http://prian.ru/
Ідентифікатор: 8530