Віктор Тихонов: Лише через постійний контроль за всіма етапами будівництва держава зможе забезпечити надійність і стійкість об`єктів будівництва

Віктор Тихонов: Лише через постійний контроль за всіма етапами будівництва держава зможе забезпечити надійність і стійкість об`єктів будівництва

Уряд має намір внести зміни до Постанови, яка зобов’язує органи і посадові особи, уповноважені законом здійснювати державний нагляд (контроль) у сфері господарської діяльності, до 31 грудня 2010 року тимчасово припинити проведення планових та позапланових перевірок суб’єктів господарювання. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Віктор Тихонов.

За словами урядовця, зміни сьогодні відпрацьовуються Мінрегіонбудом і стосуватимуться здійснення державного архітектурно-будівельного контролю.

`На інспекції державного архітектурно-будівельного контролю покладено функції з прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів шляхом видачі сертифіката відповідності збудованого об’єкта проектній документації, державним будівельним нормам і правилам. Здійснення таких функцій може бути забезпечене лише через постійний контроль та нагляд за усіма етапами будівництва об’єктів архітектури`, - наголосив Віктор Тихонов. Він також додав, що з точки зору суспільного інтересу, стійкість, надійність, готовність до експлуатації об’єкта будівництва повинні визначатися предметом державного контролю.

Нагадаємо, 21 травня 2009 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 502 `Про тимчасові обмеження щодо здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності на період до 31 грудня 2010 року`, якою зобов’язав органи і посадові особи, уповноважені законом здійснювати державний нагляд (контроль) у сфері господарської діяльності, до 31 грудня 2010 року тимчасово припинити проведення планових та позапланових перевірок суб’єктів господарювання. Цей документ, за словами Віце-прем’єр-міністра України Віктора Тихонова, практично позбавив територіальні підрозділи Держархбудінспекції виконувати покладені на них завдання.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 7950