Анатолій Беркута: `Час переходити від стабілізаційних заходів у будівельній галузі до впевненого зростання`

Анатолій Беркута: `Час переходити від стабілізаційних заходів у будівельній галузі до впевненого зростання`

В інформаційному агентстві `Укрінформ` відбулась прес-конференція керівництва Мінрегіонбуду та Державної архітектурно-будівельної інспекції на тему `Основні досягнення та перспективи розвитку будівельної галузі України`.

Учасники заходу в.о. першого заступника Міністра регіонального розвитку та будівництва України Анатолій Беркута, заступники Міністра Дмитро Ісаєнко, Ігор Соколов, заступник начальника Державної архітектурно-будівельної інспекції Володимир Папка розглянули питання розгортання Програми будівництва доступного житла, вдосконалення дозвільної системи у будівництві, переваг проекту Містобудівного кодексу та відповіли на запитання журналістів.

Коментуючи основні тенденції в розвитку галузі, Анатолій Беркута зауважив, що за 8 місяців поточного року виконано будівельно-вантажних робіт на 22,3 млрд. грн. `З одного боку, це на 14 % менше від обсягів минулого року, а з іншого – ці цифри демонструють суттєве зростання, оскільки на початку цього року ми мали мінус 25% у порівнянні з попереднім. І я переконаний, що до кінця року ми зупинимо падіння по цьому показнику` – зауважив Анатолій Беркута. Також він повідомив, що за цей самий період будівельники перерахували до державного бюджету 2,2 млрд. грн., що перевищило показники аналогічного періоду 2009 року.

За словами в.о. заступника Міністра, суттєве зростання спостерігається в секторі виробництва будівельних матеріалів. Так, по утеплювачам різного виду спостерігається зростання в 3,5 рази, обсяги випуску ніздрюватих бетонів зросли в 1,6 рази, обнадійливі результати демонструють виробники керамічної плитки. Порівняно з минулим роком, коли будівельна галузь втратила близько 100 тисяч працівників, в цьому році фактично вдалось припинити відтік кадрів. Стабільно зростає заробітна платня будівельників.

`Тільки за цей рік завдяки спрощенню процедури оформлення та введдення житла в експлуатацію було узаконено 1,6 млн. кв. м. житла. І Міністерство наполегливо працює над тим, щоб максимально спростити стосунки забудовника, господаря земельної ділянки у секторі малоповерхового будівництва` – запевнив Анатолій Беркута.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 7949