Німецькі інженери допомагають українцям утеплювати будинки і заощаджувати

Німецькі, польські та українські інженери обмінюються досвідом застосування технологій енергоефективності при реконструкції та спорудженні будівель. Перший пілотний проект вже реалізується в Києві за підтримки Німеччини. Про це повідомляє `Deutsche Welle`.


Інженер проектів компанії `Еnergydesign Stuttgart` Карстен Зільбербергер сподівається, що українські-німецький пілотний проект `Енергоефективна забудова`, який реалізується за підтримки Німецького товариства технічної співпраці, стане стимулом для будівельної галузі в Україні. `Тим більше ми бачимо динаміку зростання тарифів на різні види енергії для будівель. І якщо пригадати, що в наступні три місяці відбудеться наступне підвищення тарифів, то слід сподіватися, що тема енергоефективності стане найближчим часом в Україні актуальною на належному рівні`, - зазначив Карстен Зільбербергер.


Генеральний директор компанії Роберт Гіммлер нагадує, що інженери з Штутгарту також консультують будівництво в Києві, зокрема облаштовують два поверхи в багатоповерхівці на Нивках, навпроти виставкового центру `КиївЕкспоПлаза`. `Наш проект не обмежується семінарами, доповідями та навчальними заходами, ми даємо можливість наочно переконатися що таке енергоефективність, так би мовити` помацати `, відчути результат від енергоефективного будівництва`, говорить Гіммлер.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 7951