Ліцензійні умови Держкомзему не відповідають законодавству

Ліцензійні умови Держкомзему не відповідають законодавству у сфері ліцензування. Таким є рішення Експертно-апеляційної ради при Держкомпідприємництві.


Як повідомляє офіційний сайт Державного комітету з регуляторної політики та підприємництва, Експертно-апеляційна рада задовольнила скаргу Земельного союзу України, і визнала, що окремі норми ліцензійних умов на проведення робіт із землеустрою та землеоціночних робіт, затверджених наказом Державного комітету по земельних ресурсах, не відповідають вимогам законодавства у сфері ліцензування.


З відповідною скаргою звернувся Земельний союз України. Рада рекомендувала голові Держкомпідприємництва Михайлу Бродському видати припис про усунення порушень Держкомземом чинного законодавства у сфері ліцензування.


Крім того, в Експертно-апеляційну раду надійшло 8 скарг від землевпорядників на незаконне позбавлення ліцензій на право здійснення землеустрою та землеоціночних робіт. Кожен другий випадок позбавлення ліцензії був безпідставний. Зокрема, були задоволені скарги ТОВ `Ліс-Інформ`, ТОВ `Північно-східній консалтингової групи`, ТОВ `Бізнес-експерт` і ТОВ `Сектор 07`.


Експертно-апеляційна рада визнала, що відповідні накази Держкомзему про анулювання ліцензій були прийняті з порушеннями законодавства. Розгляд скарг ФОП Дадіван І.А., ПП `Лада` і ТОВ `Госпрозрахунковий земельно-кадастровий центр` перенесено на наступне засідання. ТОВ `Глобус Альянс` у задоволенні скарги відмовлено.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 7919