Серпень - місяць катаклізмів, але не для цін прокату

Серпень - місяць катаклізмів, але не для цін прокату

За чотири тижні з 02.08.10 по 29.08.10 загальний індекс середніх тижневих рублевих ринкових цін металопрокату виріс на 0,5%. Індекс середніх тижневих цін сортового прокату зріс на 1,4%. По окремих видах сортового прокату зміна цін склала:

арматура: 0,4%

балка і швелер: 4%

уголок: 1%

круг: 0,5%.

Індекс середніх тижневих ринкових цін листового прокату знизився на 0,2%. По окремих видах листового прокату зміна цін склало:

тонкий гарячекатаний лист: -0,4%

товстий гарячекатаний лист: -0,5%

холоднокатаний лист: -1,5%

оцинкований лист: 2,1%.

Середні відпускні ціни в серпні знизились у порівнянні з липневими на 0,9%. Відпускна ціна сортового прокату зросла в середньому на 0,3%. Ціна круга і квадрата знизилася на 1%, ціна уголка не змінилася, ціна балки і швелера знизилася на 0,3%, відпускна ціна арматури знизилася на 0,4%, штрипс подорожчав на 0,4%. Середня відпускна ціна листового прокату зросло на 0,1%. Відпускна ціна гарячекатаного листа виросла в середньому на 0,1%, ціна холоднокатаного листа не змінилася, ціна оцинкованого листа виросла на 0,1%, а ціна нержавіючого листа не змінилася.

За даними SteelWeek на 27.08.2010 за місяць загальний індекс світових цін на сталеву продукцію знизився на 2%. Плоский прокат подешевшав на 2,3%, а довгомірний подешевшав на 1,6%. На європейському ринку ціни знизилися на 2,2%. На азіатському ринку ціни зросли на 0,1%. Ціни на ринках Північної Америки знизилися на 6%.

На світовому ринку прокату серпня за традицією виявився застійним. Падіння цін практично зупинилося в другій половині липня, а в серпні були лише невеликі коливання. Аналітики вважають, що у вересні в Європі і на Близькому Сході буде деяке зростання, пов`язане зі зменшенням поставок в попередні місяці і вичерпанням складських запасів, а не з збільшенням місткості ринку, тому особливих надій на нього не покладають. Вітчизняні ціни уникли загальної тенденції падіння, незважаючи на систематичне падіння рятівного експорту, і скоро третій місяць перебувають в стані застою, що говорить про поступове, хоча і повільному відновленні внутрішнього ринку. У останній тиждень серпня ціни прокату навіть трохи зросли. Втім, причин для серйозного зростання внутрішніх цін теж немає. Наш комп`ютерний прогноз припускає, що, якщо тенденції останніх тижнів не зміняться, у вересні в порівнянні з серпнем середні ціни всіх видів прокату зміняться в межах 0 - 2%.

Олександр Мельниченко
http://www.rusmet.ru/
Ідентифікатор: 7890