Мінрегіонбуд вивчає литовський досвід реформування у будівництві

Мінрегіонбуд вивчає литовський досвід реформування у будівництві

Заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України Ігор Соколов відвідав Литовську Республіку у складі делегації Кабінету Міністрів України на запрошення Міністерства господарства Литовської Республіки.

Метою візиту було визначено вивчення досвіду Литовської Республіки у сфері дерегуляції економіки, оподаткування, будівельної індустрії та досвіду адаптації відповідного законодавства до законодавства Європейського Союзу з метою його подальшого ефективного впровадження під час виконання проголошеної Президентом України програми економічних реформ на 2010-2014 роки.

Протягом 11-13 серпня представники української делегації провели ряд зустрічей в урядових структурах Литовської Республіки з метою обговорення широкого кола питань двостороннього співробітництва.

Ігор Соколов працював за окремою програмою Асоціації будівельників Литви. Заступник Міністра відвідав низку будівельних об’єктів, провів профільні консультації з представниками Асоціації нерухомості, Міністерства навколишнього середовища Литовської Республіки та із представниками самоврядування м. Вільнюс.

Заступник Міністра зазначив, що досвід литовської сторони має значний інтерес для українських спеціалістів. І в першу чергу це пояснюється тим, що Литовська Республіка давно розпочала структурні реформи в економіці і сьогодні виявляє бажання поділитись з Україною їх результатами. На переконання Ігора Соколова, в першу чергу заслуговує на увагу литовський досвід оптимізації дозвільних процедур, що буде врахований фахівцями Міністерства при подальшому вдосконаленні дозвільної системи вітчизняної будівельної галузі.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 7836