Рублеві ціни на металопрокат у липні

Рублеві ціни на металопрокат у липні

За чотири тижні з 05.07.10 по 01.08.10 загальний індекс середніх тижневих рублевих ринкових цін металопрокату виріс на 0,1%. Індекс середніх тижневих цін сортового прокату зріс на 0,5%. По окремих видах сортового прокату зміна цін склало:

арматура: 1,6%

балка і швелер: -2,1%

куточок: 1,9%

коло: 0,6%.

Індекс середніх тижневих ринкових цін листового прокату знизився на 0,2%. По окремих видах листового прокату зміна цін склало:

тонкий гарячекатаний лист: 0,6%

товстий гарячекатаний лист: -0,9%

холоднокатаний лист: 2,2%

оцинкований лист: -3,1%.

Середні відпускні ціни в липні виросли в порівнянні з червневими на 0,6%. Відпускна ціна сортового прокату зросла в середньому на 0,9%. Ціна кола і квадрата виросла на 3%, куточка - на 0,7%, ціна балки і швелера знизилася на 1,3%, відпускна ціна арматури знизилася на 0,2%. Середня відпускна ціна листового прокату зросло на 0,4%. Відпускна ціна гарячекатаного листа виросла в середньому на 0,5%, ціна холоднокатаного листа збільшилася на 0,4%, ціна оцинкованого листа виросла на 2,1%, а ціна нержавіючого листа не змінилася.

За даними SteelWeek на 16.07.2010 за місяць загальний індекс світових цін на сталеву продукцію знизився на 8,2%. Плоский прокат подешевшав на 7,1%, а довгомірний подешевшав на 10,3%. На європейському ринку ціни знизилися на 8%. На азіатському ринку ціни знизилися на 9,4%. Ціни на ринках Північної Америки знизилися на 6,1%.

До середини липня ціни прокату на світових ринках, нарешті, стабілізувалися, але без надій на майбутнє зростання. Як і в попередні місяці стійкого зростання попиту на прокат немає, і сама стабілізація - швидше наслідок деякого зниження обсягів виробництва.

Вітчизняні ринкові ціни, уникли помітного падіння наприкінці весни та на початку літа, лише злегка просіли в червні, а в липні практично не змінилися, також як і ціни виробників. Поки що не видно ніяких причин, здатних змінити цю тенденцію застійну в серпні. Наш комп`ютерний прогноз припускає, що, якщо тенденції останніх тижнів не зміняться, в серпні в порівнянні з липнем середні ціни всіх видів прокату зміняться в межах ± 1-2%.

Олександр Мельниченко
http://www.rusmet.ru/
Ідентифікатор: 7768