З коштами на реконструкцію доріг допоможе Європейський інвестиційний банк

З коштами на реконструкцію доріг допоможе Європейський інвестиційний банк

Європейський банк реконструкції і розвитку має намір виділити 450 млн євро, які будуть направлені на розвиток автомобільних під`їздів до Києва. Цей проект Рада директорів банку буде розглядати 28 вересня.

Передбачається, що позику буде брати держава, а отримає Укравтодор. Загалом вартість робіт, за оцінками банку, становить приблизно 1 млрд Євро. У зв`язку з цим планується, що ще один кредит у розмірі 450 млн євро Україна отримає від Європейського інвестиційного банку.

Як очікується, кредит буде наданий двома траншами. Перший з них буде направлений на реконструкцію доріг Київ - Ковель - Ягодин. Другий - на оновлення колій від Києва в напрямку до Чернігова, Одеси, Знам`янки, Іванкова та Овруча.

Крім цього, кошти будуть вкладені в розширення Житомирської окружної дороги. У разі успішного просування проекту, перший транш наша країна може отримати вже цього року.

Раніше перший Віце-прем`єр Андрій Клюєв повідомляв про плани уряду направити в поточному році 15 млрд грн. на ремонт доріг. У свою чергу Віце-прем`єр з підготовки до Євро-2012 Борис Колесников повідомив про те, що Президент України поставив завдання поліпшити якість автомобільних доріг в країні до рівня, при якому відстань від західної до східної межі країни можна подолати за 13-14 годин.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 7767