Великобританія скасувала мита на українські товари і планує ЄС
Фото: gov.uk
Зустріч секретарки міжнародної торгівлі Анн-Марі Тревельян (Anne-Marie Trevelyan) та Посла України у Великобританії Вадима Пристайко щодо підтримки України.

Великобританія скасувала мита на українські товари і планує ЄС

Велика Британія скасувала митні збори на всі товари з України в рамках угоди про вільну торгівлю між двома країнами. Про це повідомляє Департамент міжнародної торгівлі Великобританії.

Усі мита на завезені з України товари тепер знижені до нуля, а квоти скасовані відповідно до Угоди про вільну торгівлю. Це допоможе українському бізнесу та виробникам в умовах військового вторгнення росії.

Європейська комісія також запропонувала призупинити на рік імпортні мита на весь український експорт до Європейського Союзу. Пропозиція передбачає призупинення на один рік усіх антидемпінгових та захисних заходів ЄС щодо експорту української сталі. Тепер цю пропозицію мають розглянути та узгодити Європейський парламент та Рада Європейського Союзу.

ЄС також вживає заходів, щоби допомогти транспортувати українську продукцію. Наприклад, Комісія вже розпочала лібералізацію умов для українських водіїв вантажівок, які перевозять вантажі між Україною та ЄС, а також полегшує транзит та використання інфраструктури ЄС для спрямування українського експорту до третіх країн.
Ідентифікатор: 15306