У Львові відкрили тимчасове модульне містечко
Фото: Роман Балук

У Львові відкрили тимчасове модульне містечко

У березні обласна асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» заявила, що у територіальних громадах планують розмістити модульні будинки для тривалого проживання. А 19 квітня почало функціонувати перше модульне містечко у Львові.

За ініціативою польського уряду було встановлено тимчасове житло для 350 громадян. Містечко складається з 88 будиночків. Вони обладнані ліжками, шафами, матрацами та наволочками. Окремо розташовані душові кабінки, туалети, їдальня та медпункт.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, модульні будівлі можуть функціонувати до зими. Після перемоги в цьому місті облаштують спортивний майданчик.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов повідомив, що у Львові відкриють ще два подібні містечка. 13 квітня розпочалося облаштування другого модульного містечка, яке складатиметься із 120 будиночків. Окремо зведуть містечко для жінок при надії. Це мають бути дерев’яні будиночки хостельного типу.

Мінрегіон планує забезпечувати житлом 5 тисяч українців щомісяця. А за словами прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, такі модульні конструкції планують встановити не лише у Львові, а й у містах Київської, Сумської та Чернігівської областей.
Ідентифікатор: 15304