ЄС та ЄБРР нададуть фінансову підтримку МСБ в Україні, Грузії та Молдові
Фото: morguefile.com

ЄС та ЄБРР нададуть фінансову підтримку МСБ в Україні, Грузії та Молдові

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейський Союз активізують свої зусилля з підтримки малого та середнього бізнесу в Грузії, Україні та Молдові: спільна програма допоможе місцевим малим та середнім підприємцям отримати кредити, необхідні для модернізації виробничих потужностей і налагодження торгівлі з країнами ЄС, передає прес-служба ЄБРР.

15 січня Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоханнес Хан в ході свого візиту в Тбілісі заявив про початок спільного проекту ЄС та ЄБРР, що передбачає надання допомоги малим і середнім підприємствам в Грузії, Україні та Молдові в отриманні кредитів. "Малий бізнес має вирішальне значення для стимулювання зростання та створення робочих місць. Я радий повідомити про запуск нової програми, яка буде допомагати місцевим підприємствам повною мірою скористатися угодою про асоціацію p ЄС і новими можливостями поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (Deep and Comprehensive Free Trade Area, DCFTA)".
Програма передбачає виділення гранту ЄС у розмірі 10 млн €, який стане гарантом до кредиту в розмірі 69 млн €, що надається Європейським банком реконструкції та розвитку Грузії, Молдові та Україні для фінансування малих та середніх підприємств. Кожне підприємство буде мати можливість у рамках цієї програми отримати кредити в розмірі від 0,5 до 10 млн €.
Програма здійснюється з метою підтримки реалізації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Раніше повідомлялося, що ЄБРР створив багатосторонній донорський фонд для підтримки реформ в Україні.
Ідентифікатор: 12624