В Україні зареєстровано Рада по Зеленому Будівництву

В Україні була офіційно зареєстрована громадська організація `Рада по Зеленому Будівництву` (UaGBC). В даний момент Рада має статус Prospective Member (перший ступінь акредитації в World Green Building Council, WGBC).

Основна мета Ради - об`єднання організацій і професіоналів, які дотримуються у своїй діяльності принципів `зеленого` будівництва. В якості пріоритетних напрямків роботи Рада виділяє наступне:
- Впровадження міжнародних стандартів `зеленого` будівництва в Україні;
- Внесення змін в українське законодавство з метою розвитку `зеленого` спрямування в будівельній галузі;
- Сертифікація будівель відповідно до `зелених` стандартів;
- Проведення круглих столів для фахівців будівельної та енергетичної галузі;
- Популяризація ідей `зеленого` будівництва шляхом створення і підтримки веб-порталу та ін

Рада об`єднує компанії, організації та приватних осіб, зацікавлених у просуванні принципів сталого розвитку в реалізації проектів нерухомості та екологічно чистого будівництва.

Серед засновників UaGBC варто відзначити `Дельта Проектконсалт України`, `Кнауф Інсулейшн Україна`, ArtBuild Hotel Group, Roedl & Partner, Beten International, Drees & Sommer, архітектора Тетяну Ернст.

`Ми увійшли до складу Ради по `зеленому` будівництву, тому що бачимо певні перспективи розвитку цього напрямку в Україні, - зазначив Андрій Павлик, директор компанії `Кнауф Інсулейшн Україна `. - Наша компанія знайома з практикою роботи громадських організацій по всьому світу, і ми раді, що ця практика прийшла і в нашу країну. Загальними зусиллями вдасться зрушити з місця в питанні просування та застосування екостійкого матеріалів та технологій `.

UaGBC входить до складу Всесвітньої Ради з Зеленому Будівництву (WGBC). В силу цього члени Ради отримають підтримку міжнародного професійного співтовариства щодо практичного застосування принципів `зеленого` будівництва в проектах нерухомості в Україні. Також членам Ради буде забезпечена інформаційна підтримка та допомога в пошуку нових проектів і партнерів для реалізації проектів нерухомості та розвитку бізнесу.

В планах Ради організація семінарів, тренінгів та конференцій, присвячених `зеленому` будівництву, програм навчання та підвищення кваліфікації фахівців, участь у розробці законодавчої та нормативної бази, популяризація ідей сталого розвитку, як в професійних колах, так і серед широких верств населення.

Також Рада планує встановлення довгострокового співробітництва з усіма організаціями, зацікавленими у розвитку цього напрямку. Сьогодні вже розпочато взаємодію з Національним Союзом Архітекторів України, Зеленою Радою Київського національного університету будівництва і архітектури, Ukrainian Real Estate Club.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 9771