Ринки нерухомості Центральної Європи чекає стагнація - прогноз

Аналітики вважають, що в найближчі кілька років ринки житлової нерухомості Великобританії та Франції здадуть свої позиції. В депресії, як і раніше будуть перебувати ринки Іспанії і Ірландії. Позиції Німеччини, навпаки, виглядають кращими.
Фахівці консалтингової компанії Standard and Poor`s у своєму звіті відзначають, що нерухомість Ірландії з початку світової фінансової кризи подешевшала на 33%. Це стало найбільшим падінням цін у Західній Європі. Аналітики вважають, що подальшого спаду не буде, проте на відновлення ринку підуть роки.

Житло в Ірландії зараз коштує дешевше, ніж у 2000 році. Перенасичення ринку пропозиціями і підвищення ставок по іпотеці надають негативний ефект на галузь. У зв`язку з цим, як вважають експерти, у найближчі кілька років швидкого зростання цін на житло в Ірландії не відбудеться.

Стагнація, за оцінками аналітиків S & P, буде спостерігатися і на деяких інших ринках Західної Європи.

Показники розвитку ринку нерухомості Великобританії будуть йти вниз протягом найближчих 18 місяців. За прогнозом S & P, до кінця 2011 року житло в країні подешевшає на 5%, на цьому ж рівні ціни залишаться і в 2012 році.

Аналітики S & P вважають, що на ринку житла Франції спад буде спостерігатися ще два роки. В Іспанії великого падіння цін не повинно статися, проте для того, щоб відновився баланс попиту і пропозиції, перенасиченого ринку нерухомості знадобиться кілька років.

http://prian.ru/
Ідентифікатор: 8848