У Україні відновлює роботу будівельний патруль

У зв`язку із зростанням рівня виробничого травматизму в будівельній галузі України, Держгірпромнагляд вводить рейди будівельного патруля на об`єкти будівництва.

Як повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду, зокрема, державні інспектори з нагляду у будівництві та котлонагляді будуть проводити позапланові перевірки без попереднього повідомлення про це керівників підприємства. Це передбачає оперативне реагування органів державного нагляду на фактори ризику, які становлять загрозу життю і здоров`ю працівників, шляхом заборони проведення будівельних робіт на об`єктах.

Також, з метою створення безпечних умов праці на будівельних об`єктах Євро-2012, за кожним об`єктом або групою об`єктів будівництва буде закріплено відповідальних осіб з організації державного нагляду.

У разі виявлення повторних порушень умов виданих дозволів суб`єктом господарювання, а також настання нещасних випадків зі смертельним результатом, якщо їх причиною стало недотримання умов дозволів, Держгірпромнагляд будуть ініціювати перед державними органами ліцензування питання про анулювання ліцензій на проведення будівельних робіт.

http://news.liga.net/
Ідентифікатор: 8799