Українська делегація ознайомилась з будинком соціального житла в Голландії
Фото НУСЕП

Українська делегація ознайомилась з будинком соціального житла в Голландії

В рамках бізнес-місії до Нідерландів десять українських компаній відвідали будинок соціального житла для людей похилого віку у містечку Кромені.

В Україні нема аналогів зведення енергоефективного соціального житла, тому ця екскурсія буда дуже цікавою та пізнавальною для відвідувачів. Для опалення, гарячого водопостачання та кондиціонування будинку з 80 квартир, використовується стала система, яка спеціально розроблена компанією ZON Energie Groep, та складається з теплових насосів, котлів і сонячних панелей. Представники українських компаній зазначили, що раніше ніколи ще не зустрічались із системами опалення та охолодження приміщення, що розташовані у підлозі кожної з квартир. `Логічно було б припустити, що під час охолодження підлога буде холодною, але система розроблена таким чином, що цього не відбувається, і мешканці не відчувають жодного дискомфорту`, зауважив директор компанії ZON Energie Groep Джон Бракман.

Захід було організовано Нідерландсько-українською сталою енергетичною платформою НУСЕП за сприяння Міністерства економіки Нідерландів та Державного агентства Нідерландів з енергетики та клімату.
Ідентифікатор: 8780