В Україні реально ввести в експлуатацію половину недобудов

В Україні реально ввести в експлуатацію половину недобудов

В Україні близько 4 тис. об`єктів незавершеного житлового будівництва загальною площею близько 16 млн. кв. м. Половину з них реально ввести в експлуатацію. Таку думку висловив заступник директора департаменту житлового будівництва, будіндустрії і промисловості будматеріалів Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Височин.

Як передає Уніан, для того, щоб добудувати незавершені об`єкти, необхідно визначитися з потребою громадян у житлі. На його думку, всі забудовники, у яких є недобудови, повинні разом з місцевими органами влади проаналізувати будівництва. В результаті мають бути знайдені способи прискорити їх введення в експлуатацію: визначити черговість, знизити поверховість і т.д.

Також, на думку В. Височина, добудови незавершених об`єктів сприятиме скасування додаткового твердої застави при покупці житла на первинному ринку, оскільки вона збільшить кількість позичальників.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів створив комісію, яка розглядає ситуацію з недобудовами в Україну, для того, щоб держава взяла на себе частково зобов`язання за рішенням цієї проблеми.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8775