Європейські ціни на полікарбонат зросли на 100 євро
Adambooth

Європейські ціни на полікарбонат зросли на 100 євро

Після стрибка цін на бензол в перші два місяці 2011 року (сукупне зростання 271 євро або 37%), вартість цієї сировини в березні застигла на високому рівні попереднього місяця. Контракти на фенол в перший квартал 2011 року зросли на 321 євро або 26%. У зв`язку з цим європейські виробники полікарбонату (ПК) прагнули провести подорожчання в цей період до 400 євро. Хвиля збільшення витрат на сировину також торкнулося вартість бісфенолу А (BPA), який подорожчав у першому кварталі до 275 євро або 35%.

У зв`язку з незаперечною тиск на маржу виробники ПК підняли ціни в березні на 100 євро для natural ПК і 120 євро для армованих матеріалів. До кінця кварталу, постачальники полімеру були в змозі зберегти свою маржу, вигравши за квартал додаткові 300 євро або 10% для natural ПК.

Західноєвропейський виробництво полікарбонату здебільшого працює безперервно, хоча у виробників полімеру відсутні будь-які резервні запаси. Тим не менш, вихідних потужностей не завжди вистачає для задоволення поточного попиту. Терміни доставки для стандартного матеріалу залишаються на рівні восьми тижнів, в той час як терміни на замовлення на полімер з добавками становлять 10-12 тижнів.

Поряд зі зростанням числа замовлень від автомобільного сектора, електронна індустрія в березні також була досить жвавою. Бізнес листового матеріалу за рахунок початку будівельного сезону показав перші ознаки активності.

http://plastinfo.ru/
Ідентифікатор: 8751