Вперше в Україні будуть розроблювати електронну карту потенціалу альтернативних джерел енергії для області

Вперше в Україні будуть розроблювати електронну карту потенціалу альтернативних джерел енергії для області

Запорізька обласна адміністрація зацікавилась розробкою електронної карти потенціалу розвитку альтернативних джерел енергії на території регіону.
Досвід роботи в такій специфічній сфері та деякі напрацювання має тільки Інститут відновлюваної енергетики НАН України, з заступником директора якого відбулась зустріч. В рамках зустрічі науковці поділились напрацюваннями Інституту у цій сфері і продемонстрували кілька проектів, які успішно впроваджені і працюють на територіях країни, а також окреслили можливі шляхи створення карти Запорізької області.

Як зазначив заступник директора Інституту відновлюваної енергетики НАН України Степан Кудря: `Фрагментарно ми співпрацювали з різними регіонами країни. Розробляли енергозберігаючі програми, вивчали вітрові потоки чи можливості для встановлення сонячної електростанції, однак цілісну карту, яка б включала все – можливості розвитку вітрової, сонячної, біо-, гідро-, фото-, геліоенергетики - не має жодна область. Але це дуже важлива й необхідна робота, адже свій потенціал необхідно знати, щоб ефективно розвивати та раціонально його використовувати`.
Ідентифікатор: 8747