Ванти `Олімпійського` відривають від землі
Михайло Чернічкін

Ванти `Олімпійського` відривають від землі

На НСК `Олімпійський` почався відрив вантової системи від землі. Протягом вчорашнього дня, 21 березня, ванти були підняті над нульовим рівнем на окремих ділянках.

`Перший момент відриву відбувся вчора. Повністю система відірветься від землі орієнтовно через тиждень`, – повідомив в коментарі Інформаційному центру `Україна-2012` головний інженер компанії-генпідрядника `Київміськбуд` Олександр Галицький. За його словами, процедура підняття відбувається поступово, під наглядом генпідрядників та проектувальників.

Минулого тижня стартував підйом вантової системи, що буде утримувати навіс над стадіоном. Стяжка сотень тросів сумарною довжиною 40 км і вагою 765 тонн, потребувала кількамісячної підготовки.

Система складається з кількох складових: нижні радіальні ванти (завдовжки майже півсотні метрів і діаметр від 65 до 90 мм); верхні радіальні ванти; внутрішнє розтягнуте кільце; троси підвіски (вертикальні ванти); консольні розкоси з куполами навісу, підвіска освітлювального обладнання, фасадних конструкцій та ін.

Основна вантова система (радіальні ванти, троси і внутрішнє кільце) була розкладена і зібрана `на землі`, потім за допомогою 160 гідравлічних домкратів була піднята, натягнута і закріплена на колонах. Підйом проводиться одночасно на всіх осях з постійним контролем рівня натягування і деформацій у системі. Нагадаємо, підняття системи триватиме місяць. Лише після завершення цієї складної процедури розпочнеться монтаж мембрани.

http://ukraine2012.gov.ua
Ідентифікатор: 8682