Борис Колесніков: Наземне метро охопить весь Київ
Михайло Черничкин

Борис Колесніков: Наземне метро охопить весь Київ

Віце-прем’єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков сьогодні, 14 березня, презентував проект наземного метро Києва. Презентацію, в якій також взяв участь голова КМДА Олександр Попов та генеральний директор `Укрзалізниці` Михайло Костюк, було зроблено під час поїздки по залізничному кільцю столиці.

Київська міська електричка з’єднає лівий і правий береги міста залізничним кільцем і візьме на себе значний пасажиропотік, ставши фактично ще однією лінією метро. Таким чином, до чемпіонату Європи з футболу 2012 року вдасться повністю вирішити транспортну проблему Києва.

На переконання Бориса Колеснікова, міська електричка в кілька разів пришвидшить дорогу з лівого берега на правий і навпаки, та розвантажить основні лінії метро на 40%.

Важливо, що маршрут залізничного метро інтегрується в систему руху метрополітену, тобто збільшить його довжину вдвічі. `Усі станції на залізничному кільці будуть працювати як пересадочні вузли і матимуть вихід або до станцій метрополітену, або поєднуватимуться з маршрутами руху міського транспорту`, – сказав Віце-прем’єр.

Він додав, що це перша за довгі роки спроба розв’язати транспортні проблеми столиці. `Проект охопить кільцем всі райони Києва, перетне всі лінії метрополітену та дозволить об’їхати довкола Києва приблизно за 60 хвилин, а дістатися з одного кінця міста в інший менш ніж за годину – це дійсно прорив`, – наголосив Борис Колесніков.

За підрахунками залізничників, інтервал руху складатиме 10-15 хвилин. Всього по маршруту в години пік курсуватиме 12 пар поїздів, згодом їх кількість буде збільшено. Зазначимо, що довжина маршруту (повного кільця) – 50,8 км.

Нагадаємо, проект міської електрички було запущено 2 вересня 2009 року. Нині він об’єднує станції `Троєщина` та `Київ-Петрівка`.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8644