Київська мерія може стати готелем

Київська мерія може стати готелем

Незважаючи на скорочення в КМДА 600 осіб, чиновникам не вистачає місця. Главк з підготовки до Євро-2012 орендує три кабінети в `Київпроекті`, оплачуючи в рік, за даними Мінекономіки, 750 тис. грн. Щоправда, заступник голови КМДА з Євро Анатолій Голубченко запевняє, що оренда складає всього 40 тис. грн: `Решта гроші йдуть на виконання наших програм з підготовки до чемпіонату, закупівлю канцтоварів та паперу для роботи`. За словами Голубченка, половина главків КМДА орендують приміщення, тому що всі вони не вміщаються на Хрещатику, 36, наприклад, управління релігії, внутрішньої політики, інформації - у КП `Кіевжітлоспецексплуатація`.

5-зіркових гостинці. У мерії давно в планах зібрати всіх чиновників разом. У цьому році на Рибальському острові недалеко від Оболоні має розпочатися будівництво комплексу `Золоті ворота`, в одній з 40-поверхівок якого може розміститися мерія, в іншій - Київрада. `Там вистачить місця всім управлінням, чиновникам і депутатам. А будівлю на Хрещатику, 36, можна реконструювати під 5-зірковий готель. Там є і місце для паркування, і досить залів під ресторани, зали прийомів, а також високі стелі, зручне розташування приміщень. А головне при такому обміні бюджет не витратить ні копійки `, - говорить архітектор проекту Георгій Куровський.

Будівництво затримується із-за оформлення документів. У главку архітектури нам сказали, що у генплані на острові частково зберігається комунально-складська зона, а частина відводиться під громадську забудову. Який поверховості і що саме там буде, стане зрозуміло тільки після детальної розробки території. У КМДА плани переїзду поки не обговорювали.

Марина Петік
http://www.segodnya.ua/
Ідентифікатор: 8600