Світовий ринок світлодіодів за два роки зросте вдвічі
Luisa Fernanda

Світовий ринок світлодіодів за два роки зросте вдвічі

Світовий ринок LEDs, оцінюваний за підсумками 2009 року приблизно в 5 мільярдів доларів США, може збільшитися більш ніж в 2 рази до 2012 року: країни та споживачі будуть економити електроенергію, щоб скоротити витрати і знизити викиди вуглецю.
На даний момент основним сегментом ринку світлодіодів є сектор мобільних пристроїв, що становить 42% від загальної частки ринку. Це ноутбуки і нетбуки, mp3-плеєри, цифрові фото-і відеокамери, автонавігатори, портативні ігрові станції, різні табло і дисплеї, а також системи освітлення. Частка останніх у світовому ринку світлодіодним продукції за даними МА `Навігатор`, наведеним у бізнес-плані `Виробництва світлодіодних ламп`, становить 11%.
Світлодіоди поступово витісняють лампи розжарювання і люмінесцентні лампи в дисплеях, дорожніх знаках, світлофорах, на екранах рекламних щитів і в телевізорах. Вони не містять ртуті, на відміну від люмінесцентних ламп, і мають більший термін використання. Крім того, високотехнологічні діоди займають менше місця, не містять крихкого скла і ниток напруження, нормально працюють в умовах холоду, не вимагають часу для розігріву, частої зміни перегорілих лампочок і не поширюють шкідливий інфрачервоне або ультрафіолетове випромінювання.

http://marketing.rbc.ru/
Ідентифікатор: 8581