Азаров обіцяє Україні повноцінний ринок землі через рік-два

Азаров обіцяє Україні повноцінний ринок землі через рік-два

Кабінет Міністрів має намір у найближчий рік-два провести другий етап земельної реформи і сформувати в Україні повноцінний ринок землі. Про це заявив Прем`єр-міністр України Микола Азаров (на фото) під час зустрічі з Міністром туризму Ізраїлю Стасом Місежніковим.

Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, за словами М. Азарова, для України проблема продовольства важлива, з одного боку, в контексті забезпечення продовольчої безпеки, а з іншого - нарощування свого експортного потенціалу.

Разом з тим, глава уряду відзначив, що в Україну в 2000-му році був проведений перший етап земельної реформи: розформували колгоспи, розпаювали землю. `Але ми не зробили другого важливого кроку - ми не створили повноцінного ринку землі`, - підкреслив він.

`Ми плануємо у найближчий рік-два зробити інвентаризацію земель і провести другий етап земельної реформи, сформувати повноцінний ринок землі. Це дозволить залучити значні кошти у галузь сільського господарства`, - повідомив М. Азаров.

http://news.liga.net/
Ідентифікатор: 8524