Європа ставить на `зелене`
Jason Schulz

Європа ставить на `зелене`

Принципи дбайливого використання природних ресурсів у будівництві привертають професійних інвесторів з Німеччини, Франції і Великобританії. Багато з них упевнені, що сьогодні сформувався окремий ринок `зеленої` нерухомості.

Дві третини інвесторів зі згаданих країн, опитаних Інститутом дослідження ринку Ipsos на замовлення Union Investment Real Estate, планують в майбутньому інвестувати набагато більше грошей в екологічно-нешкідливу нерухомість.


На думку інвесторів, кінцеві споживачі поки не настільки стурбовані екологічної складової якості об`єктів нерухомості. Стійкий попит на `зелені` житлові площі демонструє тільки третина покупців. Тим не менш, трохи більше 40% опитаних інвесторів вважають, що в деяких європейських країнах можна говорити про формування окремого ринку еко-нерухомості.

Одна з проблем у цій сфері - недостатньо точна і велика термінологія. Не цілком ясно, наприклад, що саме слід розуміти під словосполученням `екологічно дружнє будівлю`. Тим не менш, за даними iz.de, майже чверть опитаних наводить список критеріїв, які можна використовувати для оцінки такої якості об`єкта нерухомості, як `екологічність`. Дві третини респондентів відзначили, що найважливішими показниками для вимірювання ступеня екологічної нешкідливості є обсяги споживання електроенергії та витрати води. Слідом за цими показниками йдуть дані про вартість життєвого циклу і балансі вуглекислого газу.

Крім розвитку нових еко-проектів для професійних інвесторів на передній план виступає вкладення грошей у реставрацію та оновлення існуючого житлового фонду. Кожен другий респондент у найближчі 12 місяців планує виконати роботи по санації або капітального ремонту належать йому об`єктів нерухомості з точки зору поліпшення екологічної безпеки старих будівель.

http://prian.ru/
Ідентифікатор: 8512