Покупці новобудов орієнтуються на великі житлові комплекси

На українському ринку нерухомості найбільшим попитом користуються квартири у великих житлових комплексах. Про це повідомив Олександр Попов, директор проектної групи `Архиматика`.


Він також повідомив, що плюсом для покупців квартир в таких об`єктах є їх розвинена інфраструктура, наявність дворової території, паркінгу, створення власного оточення.


`Великі житлові комплекси, площею близько від 300 тис. кв. І більше, сьогодні успішні через низку причин. По-перше, якщо здана перша черга комплексу, то для покупців це свідчення того, що буде добудована і друга, третя і т . д. черги `, - говорить експерт.


Що стосується вартості реалізації проектів житлових комплексів для забудовників, то такі об`єкти вимагають великих інвестицій, ніж `поодинокі` вдома у зв`язку з їх масштабністю, але от вартість реалізації другої та наступних черг комплексу значно дешевше, ніж окремо поставлених будинків.


`При будівництві наступних черг не потрібно проводити додаткові дослідження грунту, реконструкцію комунікацій та інженерних мереж, оскільки ці роботи були зроблені при будівництві першої черги. До того ж не треба` з нуля `організовувати будівельний майданчик, оскільки вона може бути перенесена з першої черги` , - говорить фахівець.


О. Попов вважає, що `при цьому при продажу квартир у другій черзі комплексів, не потрібно серйозних витрат на рекламу, брендинг, оскільки на ринку вже створений імідж, який був закладений при продажі квартир в першій черзі комплексу`.


Що стосується розміщення РК, то в Києві на сьогоднішній день існує дефіцит земельних ділянок, тому такі об`єкти будуть з`являтися в спальних районах і на місці колишніх промислових об`єктів. За даними аналітиків АМ `Архиматика` на сьогоднішній день в Києві близько 8 житлових комплексів загальною площею від 300 тис. кв. м, вартість квартир в яких варіюється від 11870 грн. за 1 кв. м. до 17 тис. грн. за 1 кв. м.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8055