У Харківському аеропорту почали будувати тимчасовий термінал

У Харківському аеропорту почали будувати тимчасовий термінал

На території Міжнародного аеропорту `Харків` розпочались роботи з будівництва тимчасового терміналу Міжнародного аеропорту `Харків`. Сьогодні ведуться роботи з розчищення та підготовки будівельного майданчика, а також розміщення необхідної техніки.

Аеровокзал, розрахований на потік 1000 пасажирів на годину, будує група DCH, з тим, щоб забезпечити необхідну пропускну спроможність аеропорту (2550 пас/год) під час проведення матчів Євро-2012. Термінал, по-перше, дозволить збільшити пропускну здатність, з іншого боку дасть можливість розділяти вболівальників різних команд. Одна частина пасажирів проходитиме через новий термінал, інша - через тимчасовий. До проектування і будівництва тимчасового терміналу були залучені ті ж компанії, які будували новий термінал, відкритий 28 серпня цього року – проектна організація ТОВ `Аркстоун` та генпідрядник ТОВ `Стальконструкція`, повідомляє прес-служба DCH.

Будівля тимчасового терміналу не тільки дозволить забезпечити вимоги УЄФА щодо пропускної спроможності аеропорту на час матчів континентальної першості, але і стане невід`ємною частиною аеровокзального комплексу. Після Євро-2012 тимчасовий термінал використовуватиметься як ангар для зберігання, обслуговування і ремонту літаків.

Згідно проекту, зовні тимчасовий термінал стилістично буде нагадувати новий аеровокзал. Загалом комплекс аеропорту виглядатиме наступним чином: відреставрований в білих тонах історичний термінал, розміщений між двома модерновими об`єктами зі скляним фасадом. Загальна площа тимчасового терміналу складе 5184 кв.м: 25% займе шоу-рум, розташований за фасадом, і 75% - інфраструктура бізнес-авіації.

Обсяг інвестицій складе близько $5 млн, які планується освоїти до осені 2011 року.

Як зазначає координатор підготовки Харкова до Євро-2012, президент DCH Олександр Ярославський, термін `тимчасовий термінал` буде застосовуватись до об’єкту лише до 2012 року, згодом його перепрофілюють в постійний аеросалон. `Під час Євро-2012, коли Харкову необхідно буде забезпечити прийняття великого потоку уболівальників, будівля буде тимчасово використовуватися як пасажирський термінал. Після турніру будівля буде повноцінно задіяна за іншим функціональним призначенням`, - сказав Олександр Ярославський.

Довідково: Міжнародний аеропорт `Харків` реконструюються в межах підготовки до Євро-2012 на приватні та державні кошти. Частину робіт фінансує компанія DCH, яка орендує цілісний майновий комплекс харківського аеропорту, кошти на реконструкцію аеропорту виділені також і з державного бюджету.
Проект реконструкції включає будівництво нового терміналу, реконструкцію існуючого, будівництво нової злітно-посадочної смуги і капітальний ремонт перону, благоустрій привокзальної площі. Після завершення реконструкції аеропорт зможе приймати літаки типу Airbus A-320 і Boeing B-737.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8026