Забудовники: собівартість будівництва можна знизити

Забудовники: собівартість будівництва можна знизити

Якщо сьогодні просто виконувати існуючі Закони, можна знизити собівартість будівництва нехай не на 46%, але на 30% точно. Про це заявив ЛІГАБізнесІнформ Заслужений будівельник України, член Ради директорів Української Будівельної Асоціації генеральний директор АТЗТ `НВО` Созидатель `Леонід Турчин.


За його словами, те, що Прем`єр-міністр Микола Азаров доручив Мінрегіонбуду розібратися з цінами, це добре. Розібратися дано вказівку не тільки з цінами, але і з землею, з дозволами, - з усіма платежами та відрахуваннями, які дають цю саму горезвісну накрутку в 46%. Якщо сьогодні, коли криза, і житло практично не продається, ми зможемо побудувати і запропонувати покупцеві житло на 30-40% дешевше, - воно буде продаватися; запрацюють суміжні галузі - металургія, виробництво будматеріалів, меблева промисловість.

Експерт розповів, що з грошей, за які все купується, будуть виплачені податки і вони підуть, наприклад, на зарплату бюджетникам або інші потреби регіону і країни. (Росія, зробивши акцент на розвиток будівництва, зуміла досить швидко підняти економіку).

`Ось в чому доручив розібратися М. Я. Азаров, і в цьому треба було розбиратися вже дуже давно, і будівельна галузь могла б у цьому випадку злагоджено працювати, а сьогодні в нас базар. Держбуд кожен квартал нам дає опосередковану вартість будівництва, ми готові по ній працювати, але ... вона не враховує ні вартість будівництва мереж, ні вартість землі, не включає всілякі відрахування .... Вартість житла в Дніпропетровську сьогодні близько 8 тис. грн. А тепер уявіть: Закон виконаний, додаткових платежів і відрахувань немає, і будівельник з чистою совістю продає вам житло з розрахунку 8000-30% = 5600 гривень за 1 кв.м. Задоволені і будівельники, і покупець, і держава, і вся економіка починає працювати .... А на практиці 2 роки ці Закони не виконуються, тому вартість будівництва не зменшується `, - заявив Л. Турчин.


Нагадаємо, що колега Л. Турчина заступник генерального директора компанії ТММ Олексій каже сказав: `Позитивно, що уряд звертає увагу і підкреслює, що ціноутворення складається не тільки із собівартості будівельно-монтажних робіт, де ціну диктує ринок, якщо тільки мова не йде про держзамовлення `.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8000