Забудовники раді, що уряд зацікавилося цінами на житло

Позитивно, що уряд звертає увагу і підкреслює, що ціноутворення складається не тільки із собівартості будівельно-монтажних робіт, де ціну диктує ринок, якщо тільки мова не йде про держзамовлення. Про це заявив заступник генерального директора компанії ТММ Олексій Говорун, коментуючи виступ Миколи Азарова на засіданні Кабміну.

`Урядом озвучується, що на ціноутворення істотно впливають і інші компоненти собівартості, пов`язані із землевідведенням, з дозвільною документацією, виконанням технічних умов. А це значимі витрати, які також повинен понести забудовник за проектом, і вони також впливають на ціну`, - сказав А . Говорун.


За його словами, коли підкреслюються ці складнощі, і вони давно хвилюють всіх забудовників, ми бачимо в цьому позитивну тенденцію. Зрозуміло, що там, де мова йде про державне замовлення, виконання соціальних програм, уряд стурбований контролем так само і цін на будівельно-монтажні роботи.


`Якщо зусилля уряду будуть спрямовані на зменшення цієї складової додаткових витрат забудовника на реалізацію проекту нерухомості, той це тільки позитивно позначиться на будівельній галузі в цілому`, - вважає експерт.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 7999