Стартувала реконструкція старого терміналу МА `Харків`

Стартувала реконструкція старого терміналу МА `Харків`

У Міжнародному аеропорту `Харків` розпочались роботи з реконструкції старого терміналу, побудованого в 60-х роках, який є пам’яткою архітектури.

Станом на сьогодні вже встановлені будівельні риштування, підвозиться будівельна техніка, повідомляє прес-служба DCH.
Після реконструкції пропускна спроможність старого терміналу збільшиться з 100 до 250 осіб на годину. Під час проведення Євро-2012 це будівля планується використовувати разом з новим терміналом. Колір споруди стане святковішим – не сірим, яким звикли його бачити харків’яни, а білим.

Як зазначив інвестор реконструкції Олександр Ярославський, будівля буде реконструйована в стилі сталінських часів. В оновленій версії приміщення буде розділене на дві частини: в одній - зона для VIP-пасажирів, а в другій відновлять ресторан, який працював з дня відкриття старої будівлі аеропорту.

В аеропорту також розпочалися роботи зі спорудження аеросалону - будівельники розбирають старі споруди на місці майбутнього будмайданчику. Термінал спочатку планувався як тимчасовий, проте згодом вирішили, що він працюватиме в постійному режимі. `Це буде швидше постійний аеросалон. Під час Євро-2012 для забезпечення великого потоку вболівальників він буде тимчасово використовуватися як пасажирський термінал. Та після турніру будівлю буде повноцінно задіяно за іншим функціональним призначенням. Щодо зовнішнього вигляду, `тимчасовий` термінал буде стилістично повторювати новий термінал, відкритий 28 серпня цього року. Загалом вийде дуже цікавий комплекс - старий термінал між двома новими суперсучасними об`єктами`, - сказав Олександр Ярославський.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 7968