Мінрегіонбуд вивчає досвід Москви щодо будівництва доступного житла

Мінрегіонбуд вивчає досвід Москви щодо будівництва доступного житла

Делегація Міністерства регіонального розвитку та будівництва України на чолі з Міністром Володимиром Яцубою перебуває з дводенним робочим візитом у Російській Федерації.

Програмою візиту є вивчення кращих практик м.Москви у сфері будівництва об’єктів доступного житла та реконструкції застарілого житлового фонду.

Вчора, 16 вересня, відбулася зустріч делегації Мінрегіонбуду з керівництвом Комплексу містобудівної політики та будівництва, Департаментів земельних ресурсів, житлової політики та житлового фонду міста Москви, Москомархітектури.

Також Володимир Яцуба з делегацією відвідав об’єкти зведення доступного житла та об’єкти застарілого житлового фонду, що реконструюються, ознайомився із вже заселеними котеджами для багатодітних сімей, які були побудовані за рахунок коштів бюджету міста Москви.

Завершенням першого дня робочої поїздки стало покладання квітів до обеліску дружби Росії та України та відвідання храму–часовні на честь святих Антонія и Феодосія Києво-Печерських (етнографічне село Бібірєво).

Сьогодні, 17 вересня, Володимир Яцуба зустрівся з мером Москви Юрієм Лужковим та членами Уряду Москви.

Вивчення досвіду столиці Російської Федерації у сфері будівництва доступного житла має суттєве значення для подальшого розвитку забезпечення державою житлових потреб населення.

На завершення зустрічі сторони домовилися про продовження співпраці в сфері обміну досвідом у реалізації програм будівництва доступного житла в Україні та Російській Федерації.

http://minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 7956