Володимир Яцуба: `В регіонах виділено 2,5 тис. гектарів землі під будівництво доступного житла`

Володимир Яцуба: `В регіонах виділено 2,5 тис. гектарів землі під будівництво доступного житла`

В рамках реалізації програми будівництва доступного житла на сьогодні в регіонах України вже виділено 2,5 тис. гектарів земельних ділянок під майбутнє будівництво. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба в ефірі радіо `Ера`.

За його словами, в наступному році Міністерством планується передбачити значні кошти для підготовки інженерних мереж на таких ділянках.

`Звертаю вашу увагу на те, що це не буде просто побудова на визначених територіях окремих вулиць і районів. Ці роботи будуть виконані у відповідності до генеральних планів` – підкреслив Міністр.

Також Володимир Яцуба повідомив, що Міністерство наполегливо і системно працює над законодавчою базою, що стане підґрунтям для проведення адміністративно-територіальної реформи. Водночас, очільник Мінрегіонбуду зазначив, що перспективи її успішної реалізації без широкого громадського обговорення є примарними.

`Часто експертні оцінки щодо перспектив реформи дають люди, що не мають досвіду роботи в регіонах. І потрібно визнати, що відповідні висновки суттєво впливають на очікування в суспільстві. Тому ми маємо надати громадянам максимум інформації стосовно можливих змін і рішень, що так їх хвилюють. Саме завдяки таким крокам держава може розпочати з перетворень, які дійсно потрібні людям. Я абсолютно переконаний, що необхідно перш за все зважати на ініціативи самих громад і таким чином переорієнтувати управлінські структури на місцях на надання якісних послуг населенню. Ось їх природне і основне призначення` – зауважив Міністр.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 7942