Запорізька ОДА: 100 млн. грн. виділять на будівництво Запорізьких мостів у вересні

Запорізька ОДА: 100 млн. грн. виділять на будівництво Запорізьких мостів у вересні

Під час робочої поїздки до Києва, яка відбулася 2 вересня, голова облдержадміністрації Борис Петров отримав домовленості від Кабінету Міністрів та Міністерства фінансів про збільшення обсягу виділених коштів на будівництво мостових переходів через р. Дніпро до 100 млн.грн. Половина з цих грошей, 50 млн. грн., область отримає наступного тижня. Решту, до кінця поточного місяця. Нагадаємо, що днями повідомлялося про те, що КМ планує виділити на будівництво мостів 59 млн. грн.

`Прем’єр міністр України Микола Азаров розділяє нашу точку зору`, - повідомив Борис Петров. Він згоден, що для подальшого будівництва вже зараз треба провести закупівлю складного обладнання необхідного для продовження роботи в наступному році.

За словами голови ОДА це й стало переконливим фактом для того, аби Кабінет Міністрів підписав нове розпорядження про збільшення виділених коштів.

Борис Петров зауважує, що питанням Запорізьких мостових переходів занепокоєні усі високопосадовці. Вони також розділяють необхідність зміни статусу будівництва з міського на всеукраїнський. Зі своєї сторони, керівник області висловлює думку про необхідність пошуку альтернативних джерел фінансування мостобуду. На 2 вересня 2010 року загальна будівельна готовність об’єкту складає близько 29,7 відсотків.

Зараз місто Запоріжжя при довжині берегової лінії 24,9 км в межах міста, має тільки два мостових переходи: по спорудах греблі ДніпроГЕС та мости ім. Преображенського. Для порівняння: в місті Київ при довжині берегової лінії 23,0 км – 7 мостових переходів з 11 смугами руху та двома лініями метро в одному напрямку та ще 2 будуються; в місті Дніпропетровську при довжині берегової лінії близько 28 км – 6 мостових переходів з 11 смугами руху та трамвайний рух в одному напрямку.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 7897