Володимир Яцуба: законопроектна робота щодо удосконалення діяльності органів місцевого самоврядування має бути скоординована єдиним центром

Володимир Яцуба: законопроектна робота щодо удосконалення діяльності органів місцевого самоврядування має бути скоординована єдиним центром

До 10 листопада цього року Мінрегіонбуд планує завершити підготовку законопроектів `Про адміністративно-територіальний устрій України`, `Про місцеве самоврядування в Україні`(нова редакція), `Про державну підтримку об’єднання територіальних громад`. Про це йшлося у доповіді Міністра регіонального розвитку та будівництва України Володимира Яцуби на нараді представників центральних органів виконавчої влади та всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, що проходила під головуванням Віце-прем’єр Міністра України Віктора Тихонова.
Зазначені законопроекти, за словами Володимира Яцуби, у квітні-червні 2010 року опрацьовувалися експертним середовищем та органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування. `Було подано і опрацьовано апаратом Мінрегіонбуду більше 1000 пропозицій. В середині вересня плануємо подати на погодження до Міністерства юстиції проект Закону `Про місцеве самоврядування в Україні` та до 1 жовтня – проект Закону `Про місцеві державні адміністрації`, - уточнив Міністр. Ведеться робота, за словами очільника Мінрегіонбуду, щодо приведення норм проекту Закону `Про адміністративно-територіальний устрій України` у відповідність до норм Конституції України. З 1 вересня цього року, як поінформував Володимир Яцуба, розпочне працювати спільна робоча група Мінрегіонбуду та Севастопольської міськдержадміністрації над проектом Закону `Про місто із спеціальним статусом Севастополь`.
Всього, за словами Міністра, Мінрегіонбуд веде підготовку та супровід більше 20 нормативно-правових актів з удосконалення діяльності органів місцевого самоврядування. `Проекти законів, перераховані мною, надзвичайно складні по своїй суті. Мають пряме відношення до радикальних змін в системі територіальної влади, зачіпають інтереси переважної більшості населення України. Це робота, за моїм переконанням, має бути скоординована єдиним центром. Це може бути Урядовий Комітет або спеціально утворена комісія при Кабінеті Міністрів України з наділеними відповідними повноваженнями. Або ж необхідно надати такі повноваження Мінрегіонбуду`, - зазначив Володимир Яцуба.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 7887