Податок на нерухомість складе 10 гривень за квадратний метр на рік

Податок на нерухомість складе 10 гривень за квадратний метр на рік

Платити доведеться за житло, площа якого більше 40 кв. метрів на людину.


Незважаючи на те що в проекті Податкового кодексу, який був виставлений на всенародне обговорення на початку місяця, податок на нерухомість був відсутній, в уряді не відмовилися від ідеї його введення.


За словами віце-прем`єр-міністра з питань Євро-2012 Бориса Колесникова, робоча модель податку на нерухомість на сьогоднішній день така: 40 квадратних метрів на людину податком не обкладаються. А за кожен зайвий метр платник податків буде зобов`язаний віддати 10 гривень на рік.


Колесников відзначає, що не будуть обкладатися податком будинку до 200 кв. м в сільській місцевості, а також невеликі дачні будиночки на шести сотках. Правда, він не уточнив, які будинки вважати великими, а які невеликими. За зайву площу доведеться платити ті ж 10 грн. / кв. м на рік.


Неважко порахувати, що цей податок навряд чи налякає тих, хто купує і продає нерухомість, заробляючи на цьому. Адже сума щорічних сплат і вартість нерухомості непорівнянні, але не виключено, що це лише перший крок, і надалі ставка буде рости. За словами чиновника, нинішня ставка - це `перехідний період`.

Андрій Гаценко
http://kp.ua/
Ідентифікатор: 7873