Володимир Яцуба пропонує використовувати частину державних земель під будівництво житла

Володимир Яцуба пропонує використовувати частину державних земель під будівництво житла

При підготовці до другого читання у Верховній Раді Містобудівного кодексу буде врегульовано питання надання землі бажаючим будувати житло за власний рахунок. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба на засіданні Комітету з економічних реформ.

`Потрібно докорінно змінити підходи до цього питання. У державі брак коштів, а тільки державних земель ми маємо 3,5 млн. гектарів`, - додав Володимир Яцуба.

Міністр також поінформував, що в планах на наступний рік є виділення у кожному регіоні по 3-4 земельні ділянки з підведеними за рахунок бюджетних коштів інженерними мережами.

`Області відзвітувалися про резервування земельних ділянок під будівництво житла, як це передбачено законодавством. На цей час зарезервовано 590 земельних ділянок загальною площею 2172 гектара`, - зазначив Володимир Яцуба.

За умови належної підтримки пропозиції Мінрегіонбуду, за словами його очільника, найближчим часом можна розраховувати на початок позитивних змін у ситуації на первинному ринку нерухомості завдяки розгортанню будівництва доступного житла.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 7857